100 bin ziyaretçi ile İzmir rekoru

Açıldığı 18 eylülden bu yana ziyaretçi kuyruğunun hiç azalmadığı, aksine çoğalarak devam ettiği Picasso: Gösteri Sanatı Sergisi, İzmir tarihinde bir rekora imza atarak 100 bin ziyaretçiye ulaştı. Bu sayının yarısına yakını ise öğrencilerden oluşuyor. Sergi, kapanacağı 5 Ocak tarihine kadar görülebilir.

  • 0
  • 583
100 bin ziyaretçi ile İzmir rekoru
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Açıldığı 18 eylülden bu yana ziyaretçi kuyruğunun hiç azalmadığı, aksine çoğalarak devam ettiği Picasso: Gösteri Sanatı Sergisi, İzmir tarihinde bir rekora imza atarak 100 bin ziyaretçiye ulaştı. Bu sayının yarısına yakını ise öğrencilerden oluşuyor. Sergi, kapanacağı 5 Ocak tarihine kadar görülebilir.

Arkas Sanat Merkezi’nde açılan ve Picasso’nun bambaşka bir yönünü gösteren Picasso: Gösteri Sanatı sergisi ziyaretçi akınına uğruyor. Picasso’nun bütün yaşamına nüfuz eden gösteri sanatına olan tutkusu çevresinde kurgulanan, çok yönlü kişiliğiyle rengarenk ve farklı bir Picasso’nun tanıtıldığı sergiyi yalnızca üç ayda ziyaret eden kişi sayısı 100 bine ulaştı. Serginin, kapanacağı 5 Ocak tarihine kadar 150 bin ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor. Paris Picasso Ulusal Müzesi ile yapılan anlaşma gereğince uzamayacak olan sergiyi görmek için ise son 20 gün.

45 bin öğrenci gezdi
Picasso-Méditerranée projesi kapsamında düzenlenen sergiler serisinde Türkiye’yi Arkas Sanat Merkezi’nin temsil etiği “Picasso: Gösteri Sanatı” sergisinin ağırladığı 100 bin ziyaretçinin neredeyse yarısı öğrencilerden oluşuyor. Picasso’nun farklı sanatsal yaratımlarını görmek, onu daha yakından tanımak, sanatla iç içe olmak için sergiyi ziyaret eden anaokulundan üniversiteye kadar 45 bin öğrenciden 10 bini ise şehirdışından geldi. Böyle önemli bir sergiyi İzmir’de açarak onları sanatla buluşturduğu için Arkas Sanat Merkezi defterini teşekkür yazılarıyla donatan öğrenciler bazen gülümsetti, bazen gururlandırdı.
Ayrıca, ilk kez Picasso: Gösteri Sanatı sergisinde yer alan ‘Sesli Rehber’ hizmeti, izleyicilere Picasso’nun gösteri dünyasını dinleyerek keşfetme fırsatı sunuyor. Yarım saat süren sesli anlatım, sergi ile ilgili genel bir bilgi vermenin yanı sıra, sergide yer alan pek çok eserin hikayesini sanatseverlerle buluşturuyor. 
  
Miniklere özel atölyeler
Picasso: Gösteri Sanatı sergisi kapsamında minikleri de unutmayan Arkas Sanat Merkezi, 5-7 ve 8-10 yaş gruplarına özel Cumartesi günleri düzenlenen atölyelerde çocuklar eğitmenleri eşliğinde öncelikle sergiyi gezerek, Picasso’nun eserleri arasında ilerlerken hem sanatçıyı hem de eserlerinin hikayelerini dinliyorlar. Ardından atölyeye geçerek hayal dünyalarını kağıtlara aktarıp, Picasso’dan aldıkları ilhamla kendi eserlerini yaratıyorlar. Hafta içi ise okul gruplarına özel sergi gezisi ve grup çalışmaları yapılıyor.

Picasso: Gösteri Sanatı
Paris’ten İzmir’e uzanan bir köprü vazifesi gören sergide, Picasso’nun tüm hayatı boyunca etkilendiği gösteri dünyasına ait eserler ilk kez  gösteri teması altında  bir araya geliyor. Paris Picasso Ulusal Müzesi, Fondation Julio Gonzalez, Opera Garnier ve Brüksel’de yer alan Kontaxopoulos-Prokopchuk Koleksiyonu’ndan 83 eserin olduğu sergide, Picasso’nun gösteri dünyasını konu aldığı birçok önemli tablosu, tasarladığı kostümler, eskizler, heykeller ve yaşamına dair fotoğraflar aracılığı ile gösteri sanatlarının Picasso’nun sanatına olan etkisi mercek altına alınıyor.
Giriş ücretsiz
Pazartesi hariç haftanın her günü açık olan Arkas Sanat Merkezi Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri 20.00’ye kadar diğer günler ise 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Paris Picasso Ulusal Müzesi’nin özel desteği ile gerçekleştirilen, ana sponsorluğunu Türk Hava Yolları, resmi sponsorluğunu İzmir Büyükşehir Belediyesi ve sergi destekçiliğini de Allianz üstlendi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv