13. Uluslararası Kukla Günleri açılışını yaptı

İzmir'de 13.sü düzenlenen Uluslararası Kukla Günleri, İtalya'nın Napoli kentinden gelen Teatri 35 adlı ekibin sahnede ünlü tabloları canlandırdığı 'Yaşayan Tablolar' isimli oyunuyla start verdi.

  • 0
  • 1.012
13. Uluslararası Kukla Günleri açılışını yaptı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir'de 13.sü düzenlenen Uluslararası Kukla Günleri, İtalya'nın Napoli kentinden gelen Teatri 35 adlı ekibin sahnede ünlü tabloları canlandırdığı 'Yaşayan Tablolar' isimli oyunuyla start verdi.  500 civarından davetli tarafından ilgi ve beğeniyle izlenen etkinlikte topluluğa İzmir Devlet Opera ve Balesi Barok Orkestrası'nın müziğiyle eşlik etti. Sabancı Kültür Sarayı'nda gösteride 3 oyuncu sahneye serilmiş kumaşları kullanarak ünlü sanatçıların en çok bilinen tablolarına hayat verdi. Festivalin gerçekleşmesinde emeği olanlara plaket veren İzmir Uluslararası Kukla Günleri Direktörü Selçuk Dinçer, bu sene 80 bin izleyiciye ulaşmayı hedeflediklerini ve İzmir'in kukla başkenti olmasını dilediğini söyledi.

Selçuk Dinçer,“Bu sene festival programındaki 176 gösterimin 93 tanesi ücretsiz. Gösterimler İzmir'in 7 ilçesi dahil olmak üzere toplam 47 farklı mekanda gerçekleşecek. Bu festival İzmir'in her yerine gitsin, herkesle buluşsun, her kesimden insanın karşısına kukla çıksın ve onlara kendini sevdirsin istiyoruz. Bugün aramızda 40-50 civarı yabancı konuğumuz da var, onlardan birkaç tanesi yabancı festivallerin direktörleri. 12 yılda bu festivali dünyanın beğeniyle izlediği, gelip katılmak istediği bir festival haline getirdik. Dünya'nın önemli kültür sanat başkentlerinden biri olacak olan İzmir'in kukla sanatı için de Dünya'nın en önemli merkezlerinden biri olmasının kapısını araladık. Bu kapıdan hep beraber geçmemiz için önce bir okul, sonra bir kukla merkezi, bir kukla tiyatrosu, bir kukla müzesi gerekli. İzmir'i el ele bir kukla başkenti yapacağız" dedi.
5- 6 festivaldir rektörlerden kukla okulu açılmasıyla ilgili söz aldıklarını ama bir türlü sonuca ulaşmadığını ekleyen Festival Direktörü Selçuk Dinçer, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna’dan da söz aldı ve “Bu konuyu başarın ve Kahraman olun” diye konuşurken, salonu dolduran sanatseverleri de bu konuda tanık gösterdi.
Bir kurumla daha el ele verip küçücük bir festival yaptıklarını ifade eden Dinçer konuşmasını geçen yıl alınan ödüller ile ilgili bilgi vererek noktaladı: “küçücük dediğime bakmayın. Dünyada bu ölçekte festivaller var. Biz, Kipa ile 4 günde 9 gösteri sergilediğimiz Kipa Kukla Şenliği yapıyoruz. 4. Kipa Kukla Şenliğiyle geçtiğimiz yıl  çok güzel iki şey yaşadık. 2018 Stevie International Business Awards'da Kültür Sanat kategorisinde Altın Madalya kazanırken, Marcom Avards 2018’de ise 3 ayrı Altın Madalya kazanarak başarı ve seçkinliğimizi kanıtladık.”

 

Festivalin destekçileri…

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Kipa AVM, Recordati, Buca Belediyesi, Konak Belediyesi, Türk Hava Yolları, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Hollanda Büyükelçiliği, İsrail Başkonsolosluğu, İzmir Alman Kültür Merkezi, İzmir Fransız Kültür Merkezi, İzmir İtalyan Konsolosluğu, Romen Kültür Merkezi, Korea Arts Management Service, İzmir Devlet Tiyatrosu, Froma, Agora Rotary Kulübü, Punta Bar, Bizimizmir, Ege Magazin Gazetecileri Derneği, Hürriyet, Posta, Yeni Asır
Festival Programı ve detaylı bilgi: https://www.izmirkuklagunleri.com
 

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv