28 bin doğaseveri ağırladı

Buca Belediyesi’nin eşsiz ve el değmemiş doğası ile İzmir’in incisi Buca Kaynaklar bölgesine kazandırdığı İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi, izci gruplarının ve doğaseverlerin akınına uğruyor.

  • 0
  • 503
28 bin doğaseveri ağırladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi’nin eşsiz ve el değmemiş doğası ile İzmir’in incisi Buca Kaynaklar bölgesine kazandırdığı İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi, izci gruplarının ve doğaseverlerin akınına uğruyor. Ağaç evi, 10 adet bungalovu ve çadır alanları ile doğaseverleri kucaklayan Merkez, açıldığı günden bu yana 28 bin ziyaretçiyi ağırladı. Yeşilliklerin arasında konumlanan bungalovlarında bin 600 yatılı misafir ağırlayan Merkez, izcilik ve doğa kulüplerinden 600 sporcuya da ev sahipliği yaptı.

Doğa tutkunlarını Kaynaklar bölgesinin eşsiz güzellikleriyle buluşturan Buca Belediyesi İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi, İzmirlilerin vazgeçemediği mekanlar arasında başı çekiyor. Yemyeşil doğa ile bütünleşmiş ağaç evi, bungalovları ve aktivite alanları ile ziyaretçilerine dingin ve huzurlu bir ortam sunan Merkez, yoğun ders programlarından bunalan  öğrencilerin, izcilik gruplarının ve doğaseverlerin birinci tercihi oldu. Merkez, yaklaşık iki yılda 28 bin doğaseveri ağırlamanın gururunu yaşıyor.
150 izci bir arada Merkez, izcilik gruplarının eğitim alanı olarak tercih ettiği alanlar arasında. Son olarak İzmir’de faaliyet gösteren İzcilik gruplarından 150 izciyi ağırlayan Buca Belediyesi İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi, yeşilin her tonunun kendini gösterdiği, şehir gürültüsü ve beton yığınlarından uzak oksijen deposu özellikleriyle izcilere unutulmaz zamanlar yaşattı.
Çoğunluğu engelli izcilerden oluşan grup, engelli bireyler için de özel olarak düzenlenmiş olan Merkez’de rahat ve konforlu zaman geçirmenin keyfini yaşadı.

Gündüz saatlerini izcilik eğitim ve ritüelleri, doğa gezileri, hobi bahçesi faaliyetleri, tırmanma duvarı, okçuluk ve oryantiring etkinlikleriyle geçiren izciler, havanın kararmasıyla kamp ateşi etrafında toplanıp müzik eşliğinde keyifli sohbetlere yelken açtı.
2 yılda 28 bin ziyaretçi Kaynaklar bölgesinde gençlerin ve doğa tutkunlarının buluşma noktası olan 5 bin metrekare alana konumlanan Buca Belediyesi İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi, ağaç evi, 10 adet bungalovu ve çadır alanları ile doğaseverleri kucaklıyor. Merkez, bisikletçiler için özel olarak yapılan tamir noktaları ile de yüzlerce sporcuyu ağırlayarak Kaynakların sağlık dolu doğasında gönül rahatlığıyla bisiklet sürmelerine imkan sağlıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv