Başkan Kılıç’tan uyarı: Ormanlarımızı yangınlarla heba etmeyelim

Buca ormanlarıyla başlayan yangın haberleri, hafta sonu Dikili ve Menderes’ten gelen yürek sızlatan haberlerle katlandı.

  • 0
  • 516
Başkan Kılıç’tan uyarı: Ormanlarımızı yangınlarla heba etmeyelim
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca ormanlarıyla başlayan yangın haberleri, hafta sonu Dikili ve Menderes’ten gelen yürek sızlatan haberlerle katlandı. İzmir’in akciğerleri Buca ormanlarında yangınların önlenmesi için hemşehrilere çağrı yapan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, ”Ormanlarımızı yangınlarla heba etmeyelim” dedi.

Yeşil varlığıyla Türkiye’nin nadir kentlerinden olan İzmir, ciğerlerinin yandığı bir haftayı geride bıraktı. Geçtiğimiz hafta yoğun rüzgar ve sıcak hava etkisi altında kalan İzmir’de, ilk olarak Buca Seyir Tepesi’nde çıkan yangın yaklaşık 5 hektarlık alanın tahrip olmasına neden oldu. Buca’daki yangının ardından hafta sonu Dikili’nin Çandarlı ve Menderes’in Özdere bölgelerinde çıkan
yangınlar, yürekleri sızlattı.

ORMANLARIMIZI HEBA ETMEYELİM 
Yangınların ardından İzmir’in akciğerleri konumundaki Buca Kaynaklar bölgesi başta olmak üzere ilçenin tüm yeşil alanlarında hemşehrilere duyarlılık çağrısı yapan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, orman yangınlarının yüzde 90 oranında insan faktörüyle çıktığını ifade etti.

Her yangın haberiyle yüreklerinin acıdığını, gelecek nesillerin yaşam ve oksijen kaynağı ormanları korumanın bir insanlık görevi olduğunu vurgulayan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Tüm vatandaşlarımızı  dikkatli olmaya davet ediyorum. Kesinlikle ormanlarımızda, özelikle mangal yakmanın yasak olduğu bölgeler mangal yakmasınlar. Otoban kenarlarına sigara izmariti atmasınlar ki bu tür vahim sonuçlarla karşılaşmayalım. Buca’nın ormanları hepimizin malumu İzmir’in akciğerleri konumunda. Buca’daki ormanlarımıza sahip çıkalım. Biz bununla ilgili Kaynaklar bölgesinde çok ciddi çalışma yapıyoruz. Vatandaşlarımız da duyarlı olursa ormanlarımızı bu şekilde yangınlarla heba etmeyelim” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv