BBŞT yeni sezona hazır

27 yıldır verdiği kurslarla tiyatro dünyasına yeni yetenekler kazandıran, İzmir ve Türkiye’de tiyatro alanında önemli bir yere sahip Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) kış sezonu kurs hazırlıklarını tamamladı.

  • 0
  • 409
BBŞT yeni sezona hazır
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

27 yıldır verdiği kurslarla tiyatro dünyasına yeni yetenekler kazandıran, İzmir ve Türkiye’de tiyatro alanında önemli bir yere sahip Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT)  kış sezonu kurs hazırlıklarını tamamladı. Yaz dönemi kurslarına yoğun ilgi gösterilen BBŞT’nin 2019-2020 sezonu kursları 28 Eylül Cumartesi günü başlıyor.

Her yıl 300’ün üzerinde öğrenciye tiyatro eğitimi veren BBŞT’nin “Çocuk ve Gençlik Grubu” kursları bu yıl da büyük ilgi gördü. Yedek kontenjan başvuruları 19 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecek “Çocuk ve Gençlik Grubu” kurslarının 21 Eylül Cumartesi günü seçmeleri yapılacak. Eğitimler, 28 Eylül Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak. “Yetişkin Grubu” kurs kayıt başvuruları ise yine Eylül ayı içinde yapılacak. Tiyatro eğitimi almak isteyenler yetişkin kursları için de bornova.bel.tr adresinden başvurabilecek.

BBŞT, çocuk ve gençlik kursları ile yetişkin grubu kurslarının yanı sıra, sahne arkası kursları da vermeye devam edecek. Ayrıca her yıl birbirinden güzel oyunlar sahneleyen Kent Konseyi Grubuna da eğitim desteğini sürdürecek.

Eğitimler 8 ay sürecek
Eylül ayında başlayacak olan tiyatro kursları Haziran ayında son bulacak. 8 ay sürecek kurslarda öğrencilere BBŞT ana kadro eğitmenleri tarafından oyunculuk, ses ve beden eğitimleri verilecek. Kursiyerler aldıkları eğitimin yanı sıra dönem boyunca çalıştıkları oyunlar ile “Kursiyer Oyunları Festivali”nde seyirci karşısına çıkarak oyunlarını sergileyecek. Bornova Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen kurslarda 5. sınıftan itibaren her yaştan kursiyer bulunuyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv