Bornova yeşil alanları ile güzel

2014 yılından bu yana yaptığı parklar ve oluşturduğu ağaçlandırma sahaları ile Bornova'yı daha da yeşil bir görünüme kavuşturan Bornova Belediyesi, Yunus Emre Mahallesi'nde yapımını tamamladığı iki park ile 9 bin metrekarelik alanda yenilediği rekreasyon alanını törenle kullanıma açtı.

  • 0
  • 573
Bornova yeşil alanları ile güzel
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

2014 yılından bu yana yaptığı parklar ve oluşturduğu ağaçlandırma sahaları ile Bornova'yı daha da yeşil bir görünüme kavuşturan Bornova Belediyesi, Yunus Emre Mahallesi'nde yapımını tamamladığı iki park ile 9 bin metrekarelik alanda yenilediği rekreasyon alanını törenle kullanıma açtı. 5 yıllık süreçte 41 yeni park yapıp, 31 ağaçlandırma sahası oluşturduklarını vurgulayan Başkan Olgun Atila, "Mahalle sayısı 33'ten 45 çıkan Bornovamızda  5 yıl boyunca tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte sizlere en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştık. Bu anlamda hepsine çok teşekkür ediyorum. Kentimize hizmet yolunda hiç bir zaman ayırım yapmadık, herkesi kucakladık. Ülkemizin ihtiyacı olduğu şu günlerde her zamankin daha fazla kucaklaşalım. Birlik ve beraberlik içerisinde olalım" diye konuştu.
 
Son 5 yılda yaptığı çalışmalarla ilçeye çok sayıda park ve yeşil alan kazandıran Bornova Belediyesi, Yunus Emre Mahallesi'nde yapımını tamamladığı iki park ile tamamen yenilediği rekreasyon alanını törenle kullanıma açtı.
 
Çok mutluyuz 
Açılış töreninde konuşan Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Selehattin Özdemir, duygularını; "Yunus Emre Mahallesi sakinleri ve şahsım bu güzellikleri yaşadığımız için çok mutluyuz. 5 yıl boyunca yaptığı hizmetler ile sıcak yaklaşımı nedeniyle Başkanımız Olgun Atila'ya ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum" sözleri ile dile getirdi.
 
Hiç ayrım yapmadık 
5 yıllık süreçte 41 yeni park yapıp, 31 ağaçlandırma sahası oluşturduklarını hatırlatan Başkan Olgun Atila ise "Mahalle sayısı 33'ten 45 çıkan Bornovamızda  5 yıl boyunca tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte sizlere en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştık. Bu anlamda hepsine çok teşekkür ediyorum. Kentimize hizmet yolunda hiç bir zaman ayrım yapmadık, herkesi kucakladık. Ülkemizin ihtiyacı olduğu şu günlerde her zamankinden daha fazla kucaklaşalım. Birlik ve beraberlik içerisinde olalım" diye konuştu.  
 
Birlik ve beraberlik zamanı 
31 Mart yerel seçimlerini hatırlatan Başkan Olgun Atila, "Ben aday değilim ancak sizlerden partim için, ülkem için destek istiyorum. Hep birlikte daha güzel günlere kavuşacağız. Şunu unutmayalım ki; Seçimler gelir geçer. Bu süreçke kesinlikle birbirimizi kırmamalıyız. Bugün Yunus Emre Mahallesi'nde, Bornova'da ve İzmir'de olduğu gibi elele kardeşçe olmalıyız. Çünkü her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe, kucaklaşmaya barışa ve özgürlüğe ihtiyacımız var. Ülkü olarak zor günler yaşıyoruz. Bunların hepsini birlikte aşacağımıza inanıyorum" dedi.
 
Açılış kurdelesini başta çocuklar başta olmak üzere mahalle sakinleri ile birlikte kesen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, konuşmasını: " Bu parkların, yeşil alanların, spor tesislerinin hepsi sizler için. Hepsini ilk günkü koruyun. İçerisinde ağaçlar büyüsün, meyve versin. Anneler çocukları ile birlikte gölgesinde zaman geçirsin" sözleriyle bitirdi.
 
Çocuklar ve kadınlara özel 
Açılış törenin yapıldığı 7501 Sokak ile 7519 Sokak kesişiminde bulunan Park'ın,1350 metrekarasi yeşil alan, 390 metrekaresi çocuk oyun alanı ve 50 metrekaresi açık spor aletleri alanından oluşuyor. 4.596 metrekarelik Park'ta, 115 metre uzunluğunda tartan pist yürüyüş parkuru da yer alıyor. Ayrıca bölge halkının ve park kullanıcılarının otopark ihtiyacını karşılayacak zemini özel çim taşlarıyla döşenerek  yeşil bir zemin dokusu oluşturulan 2.250 metrekarelik  geniş bir otopark alanı mevcut. 7513 Sokak ile 7521/1 Sokak kesişimindeki 1.645 metrekarelik parkta ise 150 metrekarelik çocuk oyun alanı, 50 metrekarelik spor alanı ve tartan yürüyüş yolu bulunuyor. Yunus Emre Mahallesi'nin en büyük yeşil alanı olan rekreasyon alanı da tamamen yenilendi. 9 bin metrekarelik alanda halı futbol sahası ile basketbol sahası da yer alıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv