Buca’nın kalbine bin ağaçlık orman

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, kentin merkezinde yaklaşık 25 dönümlük alana bin ağaçlık orman projesi için düğmeye bastı.

  • 0
  • 448
Buca’nın kalbine bin ağaçlık orman
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, kentin merkezinde yaklaşık 25 dönümlük alana bin ağaçlık orman projesi için düğmeye bastı. Şirinkapı Mahallesi’nde yer alan dev alanda fidan dikim çalışmaları başlatılırken, Başkan Kılıç, yeşil varlığının korunması ve arttırılması için çalışmaların süreceğini vurguladı.

Kırsal bölümlerindeki yeşil alanların korunması için mücadele veren Buca Belediyesi,  kent merkezine yeni bir ormanlık alan kazandırıyor.
İzmir’in kalabalık ilçesi Buca’nın kent merkezindeki yeşil alanını artırmak için çalışma yürüten Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Şirinkapı Mahallesi’nde, Buca Tenis Kulübü karşısında kalan toplam 24 bin 750 metrekarelik boş alanın ormanlık alan olarak değerlendirilmesi için talimat verdi.

BİN AĞAÇLIK ORMAN
Buca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından alanın zemin düzeltme çalışmaları gerçekleştirildikten sonra ağaç dikim çalışmaları başlatıldı. Bölgeye uygun ağaçlardan oluşan bir kent ormanı olacak projede toplamda bin fidan dikilecek. 

BU SORUMLULUK İZMİRE KARŞI SORUMLULUĞUMUZDUR
Buca’nın havasının temizliği ve yeşil varlığı için çalışmaları sürdüreceklerini ifade eden Başkan Kılıç, “Göreve geldiğimiz günden beri Buca’nın yeşil varlığının korunması ve arttırılması için yaptığımız çalışmalardan hiç taviz vermedik. Şimdi de ilçemizdeki atıl yerlerimizin değerlendirilmesi için, hemşehrilerimizin, çocuklarımızın temiz havada büyüyebilmeleri için ağaçlandırma çalışmalarına devam edeceğiz. Çünkü bu sorumluluk sadece Bucalılara değil, tüm İzmir’e karşı olan sorumluluğumuzdur” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3. Yaş Üniversiteleri Şenliği’ne geri sayım başladı

Flamingo Doğa Parkı’nda yüzde 80’lere gelindi

24 muhtara teşekkür plaketi

Mesaimin son saatine kadar çalışmaya devam

Seferihisar’a 2,5 milyar liralık yatırım

Kadın Danışma ve Sığınma Evi tamamlandı

Arşiv