Çakmur’a Barış Çocuk orkestrası eşlik edecek

2017 ve 2018 yıllarında 2 kez üst üste Dünya Birinciliği kazanan genç piyanist Can Çakmur, Yorglass Barış Çocuk Orkestrası eşliğinde 30 Kasım’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmirli müzikseverlerle buluşacak.

  • 0
  • 1.132
Çakmur’a Barış Çocuk orkestrası eşlik edecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

2017 ve 2018 yıllarında 2 kez üst üste Dünya Birinciliği kazanan genç piyanist Can Çakmur, Yorglass Barış Çocuk Orkestrası  eşliğinde 30 Kasım’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmirli müzikseverlerle buluşacak. Orkestrayı İngiliz Şef Howard Griffiths yönetecek ve konser saat 20.00’de başlayacak.

2016 Yılında Opera Sanatçısı Selmin Günöz tarafından 1975'te Venezuela'da kurulan 'El Sistema' modeli örnek alınarak, Kadifekale, İkiçesmelik, Agora, Eşrefpasa bölgesindeki sosyo-ekonomik açıdan imkanları kısıtlı çocuklardan oluşturulan müzik eğitim modeli Yorglass Barış Çocuk Orkestrası’nın Borusan Kuartet, İdil Biret, Gürer Aykal, Gülsin Onay gibi sanatçılardan sonra, bu sezon da genç piyanist Can Çakmur’a eşlik edeceğini dile getiren Barış Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selmin Günöz, müzisyenlerin verdiği gönüllü destekler ve sanatseverlerin yardımlarıyla, özellikle gelir seviyesi düşük ailelerin yetenekleri çocuklarını müzikle buluşturmak için kurulan orkestranın bugün bir senfoni orkestrasında bulunan tüm müzik aletlerine sahip büyük bir çocuk senfoni orkestrası olarak yola devam ettiğini söyledi. 66 çocuk 4 eğitmeni bünyesinde bulunduran Barış Çocuk Senfoni Orkestrası'nın çalışmalarına devam ettiğini söyledi.
BÇO Koruma ve Geliştirme Derneği bünyesindeki Orkestra, geçen yıldan bu yana Cam Sanayiinin ünlü isimlerinden Yorglass ana sponsorluğunda Yorglass Barış Çocuk Orkestrası  olarak çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Günöz, büyük bir heyecanla 30 Kasım’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da gerçekleşecek konsere hazırlandığını belirterek tüm müzikseverleri beklediklerini açıkladı.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv