Dev Corona tablosu

İzmirli Mimar Ressam İpek Taşkın Saumell, evinin arka balkonuna çıktığında kendini rahatsız eden görüntüden, duvarı tamir edip tuvale çevirerek kurtuldu.

  • 0
  • 1.490
Dev Corona tablosu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli Mimar Ressam İpek Taşkın Saumell, evinin arka balkonuna çıktığında kendini rahatsız eden görüntüden, duvarı tamir edip tuvale çevirerek kurtuldu.

Geçtiğimiz haftalarda Arjantin’li Elektronik Mühendisi José Saumell ile bir evlilik te gerçekleştiren Mimar Taşkın, evinin arkasındaki binanın duvar görüntüsünden rahatsız olmaya başlayınca, pisliği güzellikle telafi etmeye karar verdi. Önce tuğlaların üzerini sıvadı, dev tuvali çizdi, kendi üçayak merdiveni kısa kalınca komşularından merdiven alarak çizimleri tamamladı. Ardından onlarca boy fırçayla vurduğu binlerce darbeyle resimdeki hünerini sergilemeye başladı. Oya yapar gibi, nakış yapar gibi minik fırçalarla, Corona nedeniyle eve kapanılan üç aya yakın süre çalıştı ve genişliği 15 metre olan dev tabloyu tamamladı. Günlerce verdiği emeğin ardından baktıkça gözlerini okşayan manzarasını oluşturdu. Merdivenli, balkonlu, cumbalı tek ve iki katlı binalarla donattı. Begonviller ve sarmaşık gülleri ile çiçek bahçesine çevirdi.

 

Çocukluğundan beri resim yaptığını ve lise döneminde 1 yıl resim eğitimi aldığını, ancak uzun bir süre ara verdiğini söyleyen Taşkın Saumell, “Bu aşk, bir arkadaşımı görmek amacıyla 5 yıl önce Güney Afrika’ya gittiğimde tekrar alevlendi oradaki manzaraların güzelliğiyle ve tekrar resme yoğunlaşmaya başladım. 5 yıldır ara vermeden resim yapıyorum. Doğa beni inanılmaz etkiliyor. Bina resimlerine ise mimar oluşum nedeniyle tutkunum. Bundan sonraki hedefim se bu yılın son diliminde İzmir’de sergi açmak” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv