Ege Kupası çekişmeli başladı...

Aydın Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Otokros Ege Kupası'nın ilk yarışı, İzmir Menderes Otokros parkurunda gerçekleştirildi.

  • 0
  • 1.170
Ege Kupası çekişmeli başladı...
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Aydın Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Otokros Ege Kupası'nın ilk yarışı, İzmir Menderes Otokros parkurunda gerçekleştirildi. 800 metre uzunluğundaki toprak ve beton zeminli parkurda, beşer turluk iki ayak üzerinden koşulan yarışta tecrübeli pilotlar ile genç rakiplerinin çamurlu yollarda giriştikleri kıyasıya rekabette podyum ve kupa mücadelesi renkli sahnelere neden oldu.


Fatih Yavuz,  Kuvvet Erim,  Yasemin Erikli
Kategori 1'de yarışan Aydın milletvekili Kuvvet Erim her iki ayakta da yüksek performans sergileyerek 20 tam puanla birinci oldu. Başarılı rallici, parkurda kalan rakip sporcuların araçlarını çekmek üzere görevlendirilen traktörün sürücüsü yavaş kalınca direksiyonuna geçtiği traktörü kullanmadaki becerisi ile de seyircilerden büyük ilgi gördü. Fatih Yavuz her iki ayakta da Kuvvet Erim'in arkasından ikinci sıraya yerleşti ve günü 16 puanla ikinci olarak bitirdi. 2018 Ege Asal Challenge seçmelerinde kadınlar birincisi olarak parkura adım atan Yasemin Erikli üçüncü oldu.

Kaan, Cem Yudulmaz, Mitat Diker
İzmir ve Ege’de yeni ve yetenekli genç sporcular bularak yetiştirmenin ötesinde  kullanımlarına ücretsiz otomobil sunarak spora karşılıksız verdiği desteklerle öne çıkan Mithat Diker, Kategori 2’de her iki ayağı da ilk sırada bitirdi ve toplam 20 puanla birinci oldu. İlk ayakta mekanik sorunla finişe ulaşamayan Cem Yudulmaz, ikinci ayaktaki performansıyla sekiz puan alarak ikinci oldu.
 
Otokrosa yeni katılan sporculardan Ali Paker ilk ayakta ikinci olurken ikinci ayakta temposunu arttırdı ve Kategori 3'de birinci oldu. 90 lı yıllarda rallilerde kopilot olarak yarışan Kayahan Kocaçam çok uzun bir aradan sonra bu kez pilot koltuğuna geçti ve ikinci oldu. Bahadır Sevinç ikinci ayakta mekanik problem yaşayarak abandone olmasına karşın ilk ayakta birinci olarak elde ettiği 10 puan ile üçüncü oldu.
 
2017 yılında yapılan Ege Asal Challenge seçmelerinde birinci olarak spora başlayan Engin Berkan iki ayaktan topladığı onsekiz puanla Kategori 4’te günün birincisi olurken ikinci ayakta yaptığı 5.28.37’lik derece ile günün en hızlı pilotu oldu. İlk katıldığı yarışta ilerisi için umut veren yarışın en genç sporcusu Mehmet Tuğrul Bakkal ikinci oldu. Bu kategoride üçüncülük kupasının sahibi Duhan Erhan Alşan oldu.
Merve Akyıldız, Yasemin Erikli, Özlem Dalan
Otokrosta erkek sporcuların rekabetlerine farklı bir renk katan dört kadın sporcu arasında yaşanan tatlı rekabet sonrasında ise ikinci yarışta 6.13.22 ile kadın pilotlar arasında günün en hızlı ismi olan Yasemin Erikli birinci oldu. Merve Akyıldız ikinci olurken, Özlem Dalan üçüncü sırada yer aldı. Ege Kupası'nın ikinci yarışı 28 Nisan 2019 Pazar günü İzmir Menderes Otokros Parkurunda yapılacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv