Ege’de “Siyah Beyaz Tuşlarda Refik Fersan Besteleri” seslendirildi

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarında “Büyük Türk Müziği Bestecileri Vefa Konserleri” devam ediyor.

  • 0
  • 538
Ege’de “Siyah Beyaz Tuşlarda Refik Fersan Besteleri” seslendirildi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarında  “Büyük Türk Müziği Bestecileri Vefa Konserleri” devam ediyor. Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Etkinlikleri kapsamında  “Siyah Beyaz Tuşlarda Refik Fersan Besteleri” piyano resitali gerçekleştirildi.  Türk Müziği bestecilerine vefa konserlerinin 3’üncüsü olan resital, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Çağrıhan Erkan tarafından verildi. Etkinliğe, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erkan Aydın,  Ses Eğitimi Bölümü Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalı Başkanı Doç. Dr. İlhan Ersoy, Öğr. Gör. Kaşif Demiröz, Öğr. Gör. Serap Akdeniz, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Ege Üniversitesi Konservatuvar Etkinlik Salonu’nda düzenlenen programda Bestekar Refik Fersan'ın en sevilen parçaları dinleyicilerle buluştu.  Resital,  Refik Fersan'ın “Düştü Enginlere Bir İnce Hüzün” eseriyle başladı. “Nihavend Sazsemai” ve “Pembe İnci” eseriyle devam eden resitalde Dr. Çağrıhan Erkan Refik Fersan'ın hayatıyla ilgili kısa bilgiler verdi.
Büyük Türk müzik bestecilerine ve ozanlarına vefa konserlerinin üçüncüsünü düzenlediklerini söyleyen Dr. Çağrıhan Erkan, “Müzik sanatına gönül vermiş bestecilerimizi anıyoruz. Türk müziğimizde önemli bestelerin eserlerini piyano ile yorumlamak benim için çok mutluluk verici. Bir proje haline getirdiğimiz bu konserlerimiz ilerleyen günlerde Kaptanizade Ali Rıza Efendi gibi bestecilerin ve halk ozanlarının eserleriyle devam edecek” dedi.     

Refik Fersan'ın "Nihavend Peşrev ve Rüzgâr Uyumuş Ay Dalıyor", "Benim Gönlüm Bir Kelebek" eserlerinin icrasıyla son bulan piyano resitali dinleyenleri mest etti.
Burcu Yılmaz
İZMİR(Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv