Etnografya Müzesi’nde “Geleneksel Bez Bebek Atölyesi”

Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi ve Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) işbirliği “Bez Bebek Atölyesi” gerçekleştirildi.

  • 0
  • 522
Etnografya Müzesi’nde “Geleneksel Bez Bebek Atölyesi”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi ve Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) işbirliği “Bez Bebek Atölyesi” gerçekleştirildi.  Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi’nde yapılan atölyede, Ege Bölgesi yöresine ait bez bebekler yapıldı. Banu Kurt tarafından düzenlenen atölyeye;  muhasebecilerden öğretim görevlilerine, emekli ev hanımlarından sosyal sorumluluk alanında çalışan kişilere kadar birçok kesimden insan katıldı.

Atölyede, geleneksel bez bebeklerin yapımı ve dikimine dair çalışmalar yapıldı. Bebeklerin yapımında kullanılan malzemeler hakkında konuşan Banu Kurt, “Kemeraltı Çarşısı’nda çok kolay bir şekilde bulunabilecek kumaşlardır. Bebeklerin kumaşları farklı renklerden dikilecek ve iğne oyalı görünümü yansıtacak başlıklar yapılır. Bebeklerin vücut kalıpları hazır halde olan kumaşların içerisine doldurularak yapılır” diye konuştu.

Atölye ile ilgili bilgi veren Banu Kurt,  “2008 yılında, çocukların her zaman güvenle sarılabileceği, seveceği ve sağlıklı iletişim kurabileceği bir oyun ve uyku arkadaşı yaratma hayaliyle hobi olarak başlayan bez bebek maceram, yıllar içinde bir tutkuya dönüştü. Evimdeki atölye haline getirilmiş bir odada başlayan bu macera; sağlığa zararı olmayan malzeme arayışları ve çocuk psikolojisine uygun bebek tasarım felsefeleri hakkındaki yurtiçi ve yurtdışında yaptığım araştırmalarla keyifli bir uğraş olmanın ötesine geçerek bir misyona dönüştü.  Özel üretim, yüzde 100 organik pamuk kumaşlar, pamuk iplikler ve yıkanmış, taranmış, antibakteriyel ve yine yüzde 100 yün dolgu malzemeleriyle dünyaya gelen bebeklerim bir süre sonra o minik atölyeye sığmamaya başladı ve müstakil atölyemi oluşturdum. Bu atölye, anne-çocuk birlikte bez bebek yapma workshop’larının da fitilini ateşledi. Katılımcılardaki olumlu ve mutluluk verici etkilerini gördükçe bu çalışmayı daha çok kişiyle paylaşmayı arzuladım ve workshop’lara taşıdım” dedi.
Mert Akın – Berdan Dinçer
İZMİR (Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv