Fado’nun divası büyüledi

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkıları, Eczacıbaşı Topluluğu’nun ana sponsorluğu, Portekiz Büyükelçiliği, İzmir İtalya Konsolosluğu ve İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile düzenlediği 33. Uluslararası İzmir Festivali, dün akşam (11.06.2019) Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) Fado Divası Ana Lains’i ağırladı.

  • 0
  • 450
Fado’nun divası büyüledi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkıları, Eczacıbaşı Topluluğu’nun ana sponsorluğu, Portekiz Büyükelçiliği, İzmir İtalya Konsolosluğu ve İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile düzenlediği 33. Uluslararası İzmir Festivali,  dün akşam (11.06.2019) Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) Fado Divası Ana Lains’i ağırladı. Festival’e, Portekiz Büyükelçiliği ve Portekiz İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile katılan Lains, bir buçuk saat süren konserinde Portucalis albümünü seslendirdi.
         
Konser öncesi Portekiz Büyükelçisi Paula Leal da Silva “Portekiz Milli Günü” nedeni ile bir resepsiyon verdi. Davete İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konsoloslar, Fahri Konsoloslar, iş ve sanat çevresinden davetliler ile İzmir’de yaşayan Portekizliler katıldı.

Hislerinin ifade etmenin en iyi yolunun Fado olduğuna inanan Ana Lains 33. Uluslararası İzmir Festivali konserinde, caz, bossa nova, batının ve doğunun ezgilerinden esintiler taşıyan Portucalis albümü ile beğeni topladı, yeni hayranlar kazandı. Konserin sonunda dinmeyen alkışlara ve coşkulu dinleyicilerine iki parça ile teşekkür etti. Sempatik sanatçıya konserinde piyanoda Paulo Loureiro, Portekiz Gitar’da Bruno Chaveiro, akordeonda Carlos Lopes, davulda João ve basda Hugo Ganhão eşlik etti.
33. Uluslararası İzmir Festivali 14 Haziran 2019 Cuma akşamı Luxemburg Filarmoni Orkestrası & Yuja Wang konseriyle devam edecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Arşiv