Geleceğin mühendislerini yetiştiren okula kayıtlar yarın başlıyor

Bilim ve teknolojiyi harmanlayarak, geleceğin tam donanımlı mühendislerini yetiştirme yolunda emin adımlarla ilerleyen Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için yeni dönem kayıtlarında geri sayım başladı.

  • 0
  • 505
Geleceğin mühendislerini yetiştiren okula kayıtlar yarın başlıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bilim ve teknolojiyi harmanlayarak, geleceğin tam donanımlı mühendislerini yetiştirme yolunda emin adımlarla ilerleyen Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için yeni dönem kayıtlarında geri sayım başladı.

Yarın açıklanacak LGS sonuçları doğrultusunda en az yüzde 5’lik dilime giren öğrenciler, Türkiye’nin örnek gösterilen okulları arasına ismini yazdıran Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yüzde 100 burslu olarak kaydını yaptırabilecek.

Ülke ekonomisinin lokomotifleri arasında yer alan, Türkiye’nin en gelişmiş OSB’lerinden İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin kurucusu olduğu okulda, tüm öğrenciler yüzde 100 burs ile eğitim görüyor. Gerek fiziki şartları gerekse akademik kadrosu ile özel kolej standartlarının en üst seviyesinde yer alan okulda; yemekten kıyafete, ulaşımdan kırtasiyeye, öğrencilerin tüm ihtiyaçları İAOSB tarafından karşılanıyor.

“Ülkemizin ekonomi yıldızı ancak sanayimizin gelişimi ile parlayabilir” ifadesinde bulunan Okulun Kurucu Temsilcisi, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş; “Sanayiyi bilen, anlayan dahası hükmeden, geliştiren teknik insan kaynağı yetiştirme hedefi ile çıktığımız bu yolda her geçen yıl başarı çıtamızı yükseltiyoruz. Türkiye’nin en önde gelen teknik üniversitelerine öğrencilerimizi yerleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Geride bıraktığımız eğitim-öğretim yılında düzenlenen İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen, Türkiye’nin en büyük robot yarışmalarından olan IZTECH ROBOLEAUGE, Ulusal Matematik Yarışması CSI Education, Model Birleşmiş Milletler (MUN), dünyanın en büyük yaratıcılık organizasyonu olan Destination Imagination, Pİ Matematik Yarışması, TUBİTAK Lise Öğrencileri arası Proje Araştırmaları Yarışması gibi birbirinden farklı alanlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimiz sayesinde sanayinin yıldızının parlayacağını görebiliyoruz. Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde meslek programı ve teknik program olmak üzere iki ayrı program uygulanıyor. Bizim okulumuzda uygulanan Anadolu teknik programı ile öğrenciler daha fazla sayıda kültür dersi alarak hem uygulamayı öğreniyor hem de üniversiteye hazırlanıyor. Hafta içi yürütülen yoğun akademik programa ilave olarak, 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize yine tamamen ücretsiz olarak okulumuzda hafta sonu etüt çalışmaları yaptırıyor, eğitimlerinde tüm taşların yerine oturması için elimizden gelen desteği veriyoruz. Henüz ikinci kez mezun vermiş olmamıza rağmen İzmir’e ek olarak İstanbul’dan Ankara’ya Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde eğitim hayatlarını sürdüren öğrencilerimizin gelişimini mutlulukla takip ediyoruz. Okulumuzun tamamen burslu olmasının yanı sıra ayrıca lise döneminde ihtiyacı olan öğrencilerimize sağladığımız burs desteğini üniversite sürecinde de sürdürüyoruz. Biz çocuklarımıza iki yol çiziyoruz. Dilerlerse Türkiye’nin en iyi teknik üniversitelerine gidip başarılı birer mühendis olarak, dilerlerse mezuniyetin ardından çok iyi işletmelerde teknisyen olarak hayatlarına devam edebilirler. Öğrencilerimizden hiçbir ad altında herhangi bir bedel almadan 4 yıl boyunca verdiğimiz ileri seviye eğitim-öğretimin, toplumun her kademesinde takdirle örnek gösterilmesinden onur duyuyor, nitelikli okullar ile nitelikli bireylerin yetişebileceğine olan inancımızla yolumuzda emin adımlarla ilerliyoruz. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi olarak ailesine maddi bir gider yaşatmadan, bu konuda eğitim sürecine ilişkin en ufak bir kaygı taşımaksızın mesleğini elde edecek gençleri layıkıyla yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyor, yeni eğitim-öğretim döneminde tüm öğrencilere başarılar diliyorum” diye konuştu.

Pandemi sürecinde aldıkları önlemlere de değinen Uğurtaş, MEB tarafından belirlenen gereklilikler doğrultusunda okulda en titiz şekilde gerekli çalışmaların yapıldığını sözlerine ekledi.

SAĞLIK ÖN PLANDA
Pandemi sürecinde tüm önlemlerin titizlikle alındığı okulda, öğrencilerin sağlığı için gerekli tüm çalışmalar başarı ile yürütülüyor. Hijyen ve sosyal mesafe kurallarını ön planda tutan okulda MEB’in belirlediği gerekliliklere yönelik tüm tedbirler en üst düzeyde alınıyor. Okul, modern fiziki yapısıyla her türlü akademik çalışma, sosyal etkinlik ve Ar-Ge çalışması yapılabilecek olanakları sunuyor. Spor salonu, konferans salonu, 21 derslik, 14 atölye ve laboratuvarların mevcut olduğu okulda; endüstriyel otomasyon teknolojileri, elektrik-elektronik teknolojisi ve makine teknolojisi alanlarında eğitim veriliyor. Okulun temel hedeflerinden biri de mezun olan tüm öğrencilerin yetkin bir biçimde İngilizce kullanabiliyor olması.

OKULUN 2019 BAŞARILARI
TUBİTAK Lise Öğrencileri Arası Proje Araştırmaları Yarışması Ege Bölge 2.’si

Destination Imagination Türkiye Turnuvası (Dünyanın en büyük yaratıcılık organizasyonu) Teknik alanda Türkiye 1.’si,

Destination Imagination Türkiye Turnuvası Mühendislik Alanında Türkiye 2.’si,

İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesinin ulusal alanda düzenlediği İZTECH Robot Yarışmasında 8 kategorinin 5’inde 1.,2. ve 3.’lük ödülleri,

CSI (Olay Yeri İnceleme (Matematiksel) Yarışması) Türkiye 2.’liği

First Lego Lig (FLL) En İyi Sunum Ödülü,  

Pi Matematik Yarışması, Drone Ligi,

MUN konferansları ve münazara yarışmaları

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv