“Geyik Muhabbetleri” 30 Yaşında

“Geyik Muhabbeti”nin bir mizah tarzı olarak isim babası olan mizah ustası Cihan Demirci’nin uzun yıllardır basımı bulunmayan kendisinden ünlü kitabı 30. yılda 30. basımıyla Mart ayında geri döndü!..

  • 0
  • 547
“Geyik Muhabbetleri” 30 Yaşında
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

“Geyik Muhabbeti” sözcüklerini 80’li yıllarda önce mizah ekleri ve mizah dergilerinde köşe olarak dilimize kazandıran, 1978'den beri 42 yıldır mizah edebiyatımıza yoğun emekler veren mizah yazarı-çizer Cihan Demirci, “Geyik Muhabbetleri” adını verdiği mizah tarzıyla da 80’lerin sonlarına doğru mizah yazınımızda yeni bir türe öncülük etmişti. 1990’da kitaplaşan “Geyik Muhabbetleri” özellikle genç okurdan büyük ilgi görmüş ve 29 basıma, 60 bin civarında ulaşmıştı. Hatta 3 kitaplık bir dizi olmuş toplamda 125 bini bulan bir okur tarafından okunmuştu. Uzun yıllardır basımı bulunmayan “Geyik Muhabbetleri” 30. yılında Mart ayında 30. Basımıyla Yağmur Yayın Grubunun Mizah Postası Yayınları'ndan geri geldi.

Cihan Demirci’nin bu kitapla birlikte gene yıllardır basımı bulunmayan, Deli Gömleği Ütü İstemez (12. Basım) ve İyiler Cinnete Gider gibi (8. Basım) “kara mizah” yüklü deneme kitaplarının yeni basımları da Mizah Postası Yayınlarından çıktı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv