Güzelbahçe Yemekleri Kitabı tanıtıldı

Güzelbahçe Belediyesi Kültür Yayınları'nın yedincisi gazeteci Nurhayat Talay’ın kaleme aldığı “Sağlıklı Mutfak / Güzelbahçe Yemekleri” adlı kitap oldu.

  • 0
  • 541
Güzelbahçe Yemekleri Kitabı tanıtıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Belediyesi Kültür Yayınları'nın yedincisi gazeteci Nurhayat Talay’ın kaleme aldığı “Sağlıklı Mutfak / Güzelbahçe Yemekleri” adlı kitap oldu. Talay’ın birinci cildi yayımlanan kitabı, üyesi olduğu İzmir Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde düzenlenen toplantıda tanıtıldı.
 
On yılda yedi kitap yayınladıklarını anlatan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, gazeteci Nurhayat Talay’ın yazdığı yedinci kitapte birbirinden güzel leziz ve en önemlisi sağlıklı yemek tariflerinin yer aldığını söyledi. İnce, “Güzelbahçe’de yaşamış, Güzelbahçe’nin suyundan içmiş, havasını solumuş, o kentin benliğinden gelen ve beş kuşaktır Güzelbahçeli olan Nurhayat hanım bu çalışmada büyük katkı sundu bize, kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
 
“Sağlıklı Mutfak / Güzelbahçe Yemekleri -1” kitabının yazarı Nurhayat Talay, beş kuşaktan beri Güzelbahçeli olduğunu söyledi. Gazeteci Talay, kitabın yazılış sürecini şöyle anlattı.
“Annemin çekmecesinde 40’a yakın yemek tarifi buldum. Sonra annemin vasiyeti aklıma geldi. 2011 yılından bu yana da akrabalarım, komşularım, üniversite hocalarından bilgi aldım, tarifleri topladım. Böylelikle 400 tarife ulaştım, kitap yapmaya karar verdim. Baskı maliyetleri çok yüksek, kişisel olarak bunu bastırmak imkansız göründü. Güzelbahçe Belediyesi’nin bu kitabın basımını üstlendi. Bu da benim için dünyanın en büyük armağanı oldu.”
 
Birçok kitabı kaleme aldığını, ama bu kitabın kendisi için anlamının farklı olduğunu söyleyen Nurhayat Talay, derlediği 400 tarifin tek kitaba sığmayacağını, bunun için iki cilt halinde yayınlanacağını dile getirdi. Talay, “Tabii birçok tarif yeniden düzenlendi, fotoğraflandı ve ortaya böyle güzel bir eser ortaya çıktı. Bu eserin oluşmasında bizlere katkı sunan sayın Belediye Başkanımız Mustafa İnce’ye teşekkür ediyorum. Bu tarifleri gelecek kuşaklara ulaştırmış olacağız” diye ekledi.
Konuşmaların ardından kitapta tarifi bulunan ve pişirilen bazı yemekler, tanıtım toplantısında katılanlara sunuldu

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv