Havuz keyfi, ameliyat masasında bitti

İzmirli felsefe grubu öğretmeni bir çocuk annesi Şeyda Bulut, (33) “görünür kaza”nın kurbanı oldu.

  • 0
  • 1.093
Havuz keyfi, ameliyat masasında bitti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli felsefe grubu öğretmeni bir çocuk annesi Şeyda Bulut, (33) “görünür kaza”nın kurbanı oldu. Havuzda yüzerken kaydıraktan kayıp havuza düşen bir kişinin ayağı yüzüne çarpan Bulut’un burun ve sol göz tabanı kemiği kırıldı. Genç anneyi ameliyat eden Doç. Dr. Özlem Gündeşlioğlu, “Bu kırık yüzünden göz küresi aşağıya düşer, çift görme gelişir, gözler asimetrik olur. Çökmeye karşı kırık kemiğe plak yerleştirerek önlem aldık” dedi.

3.5 yaşındaki oğlu Mirza’yı büyütmek için mesleğine ara veren Şeyda Bulut arkadaşlarıyla birlikte geçtiğimiz 5 Ağustos’ta tatil için Selçuk’ta bir otele gitti. Bulut, serinlemek için girdiği otelin havuzunda yüzerken bir anda başına gelen bir darbeyle şok geçirdi. Yüzüne yediği darbenin havuza açılan bir kaydıraktan üstüne düşen bir kişinin çarpması sonucu meydana geldiğini belirten Bulut, ameliyatla biten tatil keyfini, başına gelenleri şöyle anlattı:

“Havuzda yüzerken sol tarafımdan yüzüme ciddi bir darbe aldım. Ne olduğunu anlayamadım. Burnum kanamaya, midem bulanmaya başladı. Bulantının beyin travmasından kaynaklanma şüphesi üzerine hemen ambulans çağrıldı ve Selçuk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldım. Tomografi çekildi, çok şükür bir problem çıkmadı. Ancak yüzüme yediğim darbeden sol gözümde bir sıkıntı hissediyordum, ama herhangi bir müdahale yapılmadı. Taburcu edildim. Eşim Levent Bulut’la İzmir Kent Hastanesi’ne geldik. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Safiye Küçükgül muayene etti. İlk muayenede sorun yoktu, ancak iki gün sonra kapanan gözüm açıldığında çift görmeye başladığımı fark ettim, panikledim. Tekrar doktoruma başvurdum. Orbital MR çekildi. Burada göz tabanı kırığı olduğu ortaya çıktı. Burnumda da kırık oluşmuş. Beni Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Özlem Gündeşlioğlu’na yönlendirdi. Yediğim darbe bu kırığa, kırık da göz küresinin aşağıya düşerek çift görmeme neden olmuş. Ameliyat önerildi. Karar vermek çok zordu. Üzerinden bir hafta geçince korktum, gözüm aşağıya kayıyordu. Hızlı karar vermem gerekiyordu. Hiç yoktan kendimi ameliyat masasında buldum Havuz keyfim gerçekten çok tatsız bitti. Son bir ayım zehir oldu, çocuğumla ilgilenemedim. Herkesin yüzdüğü havuzlara açılan su kaydırakları konusunda herhangi bir önlem alınmamış olması, uyarı bulunmaması çok kötü. Ben bu olayı yaşadığımda müşterilerin yardımıma koşarken otel yönetiminin ilgisizliği beni daha da çok üzdü. Önlem almadıkları için kendilerinden şikayetçi oldum, inşallah bu gibi olayların yaşanmaması için gereği yapılır.”

Öte yandan Kent Hastanesi Plastik ve Rekanstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gündeşlioğlu, yüzüne aldığı darbe sonucu Şeyda Bulut’un sol göz tabanı kemiğinin (blow-out kırığı) kırıldığını, çökmenin çift görmeye yol açtığını belirterek şöyle konuştu:

“Sol göz taban kemiği kırığı eğer düzeltilmezse çökme daha da artar ve çift görme sorunu büyür, iki gözün simetrisi bozulur. Eğer göz kasları kırığın arasına girerse çift görme kalıcı olabilir. BU travmanın arkasından hastamızda da hem çift görme hem de asimetri başlamıştı. Göz küresi, göz altındaki yağ dokuları aşağıya doğru kayarken, kemikte 1.8 santimetre karelik defekt oluşmuş.  Kırığın olduğu yere titanyum meş plak koyduk. Böylelikle çökme önlendi, görme düzeldi. Burun kemiğindeki kırık düzeltildi. “

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Her 8 kadından 1’i kansere yakalanma riski taşıyor

Rodoplu’ya Avrupa Parlementosu’ndan davet

Arşiv