Hiç kimse 22 Mayıs akşamı Ege Perla Toy İzmir Sahnesi’nde

İzmir’li topluluk Vol:5 Tiyatro tarafından sahnelenen tek kişilik kadın oyunu Hiç Kimse, 22 Mayıs saat 21:00’da Ege Perla Toy İzmir Sahnesi’nde sergilenecek.

  • 0
  • 469
Hiç kimse 22 Mayıs akşamı Ege Perla Toy İzmir Sahnesi’nde
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’li topluluk Vol:5 Tiyatro tarafından sahnelenen tek kişilik kadın oyunu Hiç Kimse, 22 Mayıs saat 21:00’da Ege Perla Toy İzmir Sahnesi’nde sergilenecek. İzmir’in çeşitli ilçelerinde sezon boyunca sahnelen oyun, göçmen kadınların hikayesini anlatıyor.
 
Oyunun Konusu:
Hiç Kimse, göç etmeyi seçmiş kadınların hikayesini anlatıyor. Oyunun ana karakteri Azerin İranlı bir kadın müzisyendir. Yaşadığı alanda kendini tutsak hisseder. Alanını terk etmeyi ve özgünlüğünü koruyabileceği başka bir yere gitmeyi seçer. Gittiği bu yeni yerde kendi gibi göç etmiş başka bir kadın karakter olan Yugoslav şarkıcı Nika ile tanışır. Nika’nın öldürülüşüne tanıklık eder.
Hiç Kimse; göç, savaş ve çocukluk anılarına dair bir tek kişilik bir tiyatro oyunu. Vol:5 Tiyatro’nun 2016 yılında başlattıkları Bellek Üçlemesi projesinin ise son ayağı olan Hiç Kimses’i Ömer Polat yazıp yönetti. Oyunun tek kişilik oyunculuk performasını Gizem Tataroğlu sergiliyor. Müzik tasarım Sam Alty’e ve sahne tasarımı Memet Ali Zeren’e ait.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv