“Hiç Korkma” ile bu yaza damgasını vuracak

Sahnelerin sevilen ismi İzmirli Sanatçı Ceren Akın’ın ilk tekli çalışması olan “Hiç Korkma” bu yazın iddialı şarkıları arasına girdi. Akın, bu şarkının kendisinin ruhunu yansıttığını söyledi.

  • 0
  • 2.032
“Hiç Korkma” ile bu yaza damgasını vuracak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sahnelerin sevilen ismi İzmirli Sanatçı Ceren Akın’ın ilk tekli çalışması olan “Hiç Korkma” bu yazın iddialı şarkıları arasına girdi. Akın, bu şarkının kendisinin ruhunu yansıttığını söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni bitirdikten sonra sahnelerin sevilen ve aranan ismi haline gelen İzmirli sanatçı Ceren Akın, ekranların klasiği Beyaz Show Orkestrası’nda solist olarak da uzun süre dikkat çekti. Akın şimdi de ilk tekli çalışması “Hiç Korkma” ile bu yaza damga vuracak.

Sözleri ruhunu yansıtıyor
“Hiç Korkma” şarkısının sözleri yazarın kendi ruhunu ve görüşünü yansıtıyor. Sanatçı anı yaşamanın önemi ve sevginin her koşulda korkulmaması gereken en büyük güç olduğunu vurgulanmak istediğini belirterek, “Şarkı alternatif müzik kategorisinde yer alsa da Türk ezgileriyle de süslendi. Sound olarak güçlü bir altyapıya sahip olan şarkıda, birçok kişinin ruhuna iyi gelmeyi hedefledik. İnsanları keyiflendirmeyi amaçlayan bir şarkı yapmak istedik. Karantina döneminde olduğumuz için, arkadaşlarımızla birlikte evlerimizde hiçbir profesyonel yardım almadan keyifli bir klip hazırladık. Bundan sonra da çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

İlkokulda piyano dersleriyle başladı
1 Haziran 1988 yılında İzmir'de dünyaya gelen Ceren Akın, ilkokulda müziğe olan ilgisiyle ailesinin dikkatini çekmiş ve onların desteğiyle piyano derslerine başladı. Liseyi Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde okuyup, lise dönemi boyunca piyano ve keman enstrümanlarını çalıp konser etkinliklerinde bulundu. Ardından 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları ve Şan bölümünü okuyan Akın, tam anlamıyla okuduğu bölümü hayatına yansıttı. Hem oyuncu hem şarkıcı kimliğiyle eğitim hayatında da sahnelerde oldu.

Özellikle tiyatroya olan sevgisi oyunculuğa olan ilgisi nedeniyle bu alandaki çalışmalarına büyük bir heyecanla devam etti. Üniversiteden mezun olduktan sonra 2015 yılında İstanbul'a yerleşti. Birçok mekânda sahne almış ve sonrasında Beyaz Show Orkestrasının da solisti oldu. Aynı zamanda söz yazarlığı yapan Akın, 2017 yılında çıkış yapan "Zamanında" adlı parçanın sözlerini yazdı ve bu alandaki çalışmalarına devam etti. Bu sene YouTube kanalını açıp, birçok sevilen şarkıyı yeniden yorumlayan Akın, şimdilerde sözlerinin kendisine, düzenleme ve müziğinin Çağrı Telkıvıran’a ait ‘Sevmekten Korkma’ tekli çalışmasının heyecanını yaşıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Edis ile zirve

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Arşiv