İlk Zirvenin geliri Koruncuk Vakfı’na

Anne, babalar ve öğretmenler 23 Şubat Cumartesi günü̈, saat 12:00- 16:30 arasında, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşecek olan Proje Liderliğini Eğitimci Filiz Üstel’in üstlendiği “Eğitimin Kalbi” zirvesinde bir araya gelecekler. Kar amacı gütmeyen, geliri sivil toplum kuruluşlarına bağışlanmak üzere düzenlenen zirvelerin ilkinin geliri Koruncuk Vakfına bağışlanacak.

  • 0
  • 1.470
İlk Zirvenin geliri Koruncuk Vakfı’na
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ülkemizin geleceği çocuklarımızın yaşamına dokunan en değerli eller için ilk kez ortak bir zirve düzenleniyor. Anne, babalar ve öğretmenler 23 Şubat Cumartesi günü̈, saat 12:00- 16:30 arasında, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşecek  olan Proje Liderliğini Eğitimci Filiz Üstel’in üstlendiği “Eğitimin Kalbi” zirvesinde bir araya gelecekler. Kar amacı gütmeyen, geliri sivil toplum kuruluşlarına bağışlanmak üzere düzenlenen zirvelerin ilkinin geliri Koruncuk Vakfına bağışlanacak.


Cansel P. Akyol, Mehmet Şakiroğlu,                     Acar Baltaş,                                         Sinan Canan
Zirveye konuşmacı olarak; İl Milli Eğitim Müdürü̈ Ömer Yahşi, Prof. Dr. Acar Baltaş, Prof. Dr. Sinan Canan, Psk. Mehmet Şakiroğlu, Dr. Cansel Poyraz Akyol ve Eğitimci Ahmet Naç katılacak.
Proje ile ilgili bilgi veren Eğitimci Filiz Üstel, “Eğitimin Kalbi”nin bu ülkenin gününe, geleceğine sahip çıkan, geçmişteki tüm fedakarlıklara saygı duyan, idealist eğitimciler ve anne, babalar tarafından ortaya koyulan bir farkındalık oluşumu olduğunu söyledi.
Filiz Üstel; “Okullar ve öğretmenler idealistlikleri, akademik donanımları ile çalışan, aileler ise anne, baba kimlikleri ile çocuklarının geleceğine yaşamsal rehberlik eden kişilerdir. Eğitimin kalitesini arttırmak amacıyla emek veren kurumlar ve eğitimciler, ülke çapında düzenlenen konferans, sempozyum, kongre vs. çalışmalarda buluşarak bilgilerini paylaşma fırsatı buluyorlar ancak aileler için bu imkanlar çok sınırlı” dedi.
Aileler ve eğitimciler, çocukların eğitimine ve öğretimine yön veren kişiler olarak aslında bir ülkenin gelecek tasarımcısı olduklarını belirten Üstel, “Yarattıkları etki bir ülkenin kaderini belirleyebilir. Bu nedenle oluşturacakları ortak kavramlar ve fikirlerin hayati değerde. Maalesef her geçen gün özellikle çocuklarımızdan beklenen ‘Başarı ve Mutluluk’ kavramları, dünya gerçekliğinden uzaklaşarak toplumda sosyolojik sıkıntılar yaşanmasının zeminini oluşturdu. Birlikte akıl birliği ederek, kavramlar üzerinde ortak bakış açıları oluşturmalı, beklentilerimizi gerçekçi bir zemine oturtmalıyız, çocuklarımızı ancak bu şekilde doğru yetiştirebiliriz. Çünkü biliyoruz ki amaçları aynı olan insanlar, ayrı yollarda yürüyemezler” diye konuştu.
Eğitimin Kalbi Zirvesi, İzmir’den başlayarak farklı illerde, farklı konuşmacılarla düzenlenmeye devam edecek. 

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv