İzmir Rotary'nin Meslek Hizmet Ödülü Sezener'e

İzmir Rotary Kulübü’nün bu yıl ki Meslek Hizmet Ödülü, Od Urla Restoran kurucusu- gastronomi dünyasının sevilen isimlerinden Osman Sezener’e verildi.

  • 0
  • 11.451
İzmir Rotary'nin Meslek Hizmet Ödülü Sezener'e
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 2019-2020 Dönem Başkanı Dr. Vildan Gündoğdu,  ödülün; yaratıcılığı, vizyonu, mesleğine gösterdiği özen, Kentin ve Urla’nın tanınırlığına, çekim merkezi olmasına, ticari hayatına katkı, İzmir’in gastronomi kenti olmasındaki katkıları nedeniyle verildiğini söyledi.

 Sezener ise; Od Urla’yı Mimar eşi Ecem Sezener ile nasıl yarattıklarını, yemek tariflerinin nasıl ortaya çıktığını, mesleğin keyifli ve zor yanlarını, gelecek ideallerini anlatarak 1982 yılında İzmir’li bir ailede ve onların keyifle işlettikleri restoranlarının içine doğduğunu, İzmir Amerikan Lisesi’ni bitirdikten sonra da yeme-içme sektörüne merak sararak ailesinin izinden gitmeye karar verdiğini söyledi.  
Eğitimine Bilkent Turizm ve Otel İşletmeciliği’nde başlayıp hemen ardından da New York French Culinary’de tamamladığını anlatan Sezener, “eğitimin yalnızca okulda olmadığının farkında olmam nedeniyle yaşadığım toprağın malzemelerini, hikayesi olan insanların tariflerini ve farklı dokulara sahip coğrafyaların hazinelerini, ilerlemek istediğim bu yemek serüveni adına kendime ilke edindim. O dönemde farklı ülkelerdeki çalışma deneyimlerinden sonra İzmir’e dönerek aileme ait Ristorante Pizzeria Venedik’i, yeni markalarla genişletme çalışmalarına başladım. Venedik Catering ve Pizza Venedik Express doğdu. Dolayısıyla aile mesleği için yapmayı planladığım yenilikler de bu yolda kendini göstermeye başladı. Hayatımın odak noktası, yemek; yemeklerimin esin kaynağı seyahat, seyahatlerimin en güzel yanı ise iyi malzeme avı oldu" dedi.

Kararlı bir şekilde kendine çizdiği rotasında, çocukluğundan beri hayalini kurduğu şeyi hayata geçirmek üzere yola çıktığını ifade eden Sezener, Büyüdüğü bölgenin toprağından ve denizinden gelen malzemeyi, odun ateşinde, en doğal şekilde pişirdiği bir restoran yaratmak hedefini OD | URLA ile Urla’daki aile zeytinliğine konumlanarak 2018’in son aylarında ziyaretçilerini farklı bir deneyimle buluşturmak adına kapılarımızı açtıklarını ifade etti.

Sezener ”İlhamımızı köklerimizden; yaşadığımız coğrafyadan, Ege’den alıyoruz. Bizimle aynı toprakları deneyimleyen çiftçileri, bizimle aynı denizden açılan balıkçıları dinliyor, ve doğanın sunduklarını keşfe çıkıyoruz. Bulunduğumuz bölgeye yakın köylerin denizi ve toprağından, mevsimine uygun ürünleri bir araya getiriyor; en ilkel yöntem olan açık odun ateşinde pişiriyoruz. Kendi çiftliğimizin ürünleri ve bahçemizin zeytinyağları da işin içine girince, tekrar denemek için heyecan uyandıracak tarifler ortaya çıkarıyoruz. Kısacası; her ay değişen menümüz ile size, yaşadığımız mevsimi sunuyoruz” diye konuştu.
 "OD, Ateş demek, Aşk ateşi anlamı da var, eşim buldu aslında bu adı, buradan esinlenerek” diyen Sezener sözlerini şöyle tamamladı: “Misafirlerimiz Urla'nın benzersiz atmosferini kendine yuva ediniyor ve yerel malzemenin merak uyandırıcı tariflerle birleşmesiyle ateşin başında buluşuyor; Ayrıca, OD URLA Restaurant ile aynı bahçeyi paylaşan eski rum evi mimarisine sahip OD misafirhanesi, yeşilin her tonunu barındıran 6 odası ve yüzme havuzu ile şehir yaşamına ara vermek  yeni deneyimleri tatmak ve tazelenmek isteyenler için tasarlandı.”

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv