İzmirli Meltem Birinci

Uluslararası Lions MD 118 Konfederasyonu tarafından düzenlenen “Lions Fark Yaratan Kadın Girişimciler Yarışması" Genç Girişimci Kategorisi’nde İzmirli Meltem Başkurt; kadınların üretim, tasarım ve pazarlama başta olmak üzere iş dünyasına katılımlarını teşvik etmek amacıyla kurulmuş bir platform projesi: “Women in Business” ile birinci oldu.

  • 0
  • 1.139
İzmirli Meltem Birinci
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uluslararası Lions MD 118 Konfederasyonu tarafından düzenlenen  “Lions Fark Yaratan Kadın Girişimciler Yarışması" Genç Girişimci Kategorisi’nde İzmirli Meltem Başkurt; kadınların üretim, tasarım ve pazarlama başta olmak üzere iş dünyasına katılımlarını teşvik etmek amacıyla kurulmuş bir platform projesi: “Women in Business” ile birinci oldu.

Uluslararası Lions Başkanı Gudrun Yngvadottir’in, New Voices programı doğrultusunda, ülkemizde kadınların girişimciliğe özendirilmesi, kadın emeğinin yüceltilmesini ve başarılı Kadın girişimcilerin rol model olarak toplumda görünür kılınmasını hedefleyen yarışma da Meltem Başkurt, ikinci ile arasında 2106 oy fark atarak birinciliği kazandı ve İstanbul’da gerçekleşen törende ödülü Konfederasyon Başkanı Nasuhi Öndersev’den aldı. Birinciler 5 bin Tl para ödülü, ikinciler Yarım, üçüncüler ise çeyrek altının sahibi oldu.

Törende konuşan Konfederasyon Başkanı Nasuhi Öndersev, Türkiye’nin 81 ilinden kadın girişimcilerin yolladığı projelerden 311 kişinin dosyası kabul gördüğünü söyledi. Öndersev, “konularında uzman akademisyenler ile gönüllülerden oluşan jüri üyeleri altı tam gün çalışarak GENÇ GİRİŞİMCİ , DİGİTAL VE TEKNOLOJİ GİRİŞİMCİSİ, SOSYAL GİRİŞİMCİ, TARIM GİRİŞİMCİSİ, TASARIMCI GİRİŞİMCİSİ kategorilerinde Proje Değerlendirme Ölçütleriyle yapılan puanlama sistemiyle 28 finalist belirledi. Finale kalan yarışmacıların onayı ile www.lionsfykg.com  web sayfasından halk oylaması yapıldı ve 49.226 kişi oy verdi. Dereceye giren arkadaşlarımızın Lions kulüpleriyle işbirliği yapmalarını öneriyoruz. Böylece Uluslararası lcif örgütünden hibe desteği sağlama imkanına sahip olurlar.” Dedi.

Dereceye giren girişimcileri kutlayan Öndersev, projeye oy vererek kadın yarışmacılara destek olan herkese teşekkür etmeyi unutmadı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv