Konak’tan 19 milyonluk yatırım

Yıllardır sit alanı olan tarihi Roma Yolu üzerinde kurulan Eşrefpaşa semt pazarının taşınması için başlatılan çalışmalarda mutlu sona ulaşıldı.

  • 0
  • 453
Konak’tan 19 milyonluk yatırım
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yıllardır sit alanı olan tarihi Roma Yolu üzerinde kurulan Eşrefpaşa semt pazarının taşınması için başlatılan çalışmalarda mutlu sona ulaşıldı. Konak Belediyesi’nin pazarı taşıyacağı Yağhaneler'deki Jandarma Alay Komutanlığı’nın boşalttığı arazideki son kamulaştırma işlemleri de tamamlandı. Konak Belediyesi’nin kendi öz kaynakları ile yaklaşık 19 milyon TL yatırım yaparak ilçeye kazandırdığı 6 dönümlük kamusal alan üzerinde yapılacak tesisin uygulama projelerinin hazırlanması ve yapım işlerine başlanması için hiçbir engel kalmadı. 

Konak Belediyesi 2016 yılında Güneşli Mahallesi’nde Jandarma Alay Komutanlığı olarak kullanılan araziyi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) yüzde 20’si peşin kalan miktarı da 4 yılda ödenmek üzere 11 bin 750 TL’ye satın almıştı. Tarihi Roma Yolu üzerinde kurulan Eşrefpaşa semt pazarının taşınması için başlatılan çalışmalar kapsamında yapılan plan değişikliği ile toplam 1019 metrekarelik alan da 3 milyon 105 bin 615 TL bedelle kamulaştırıldı. 

19 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Son olarak alan içerisindeki Maliye Hazinesi’ne ait 16,5 metrekarelik hissenin de satın alma işlemleri tamamlanınca, toplam 6 bin 146 metrekarelik alandaki 14 adet taşınmazın tapularının tamamı Konak Belediyesi adına tescil edildi. Kamulaştırma ve satın alma işlemleri için tamamı Konak Belediyesi bütçesinden olmak üzere bu zamana kadar 13 milyon 7 bin 876 TL ve vadesi geldiğinde TOKİ Başkanlığı’na ödenecek olan 3 taksit bedeli ile birlikte yaklaşık 19 milyon TL‘lik yatırım yapıldı. 

MODERN TESİS
Satın alınan arazi üzerine yıllardır tarihi İpek Yolu üzerine kurulan Eşrefpaşa Pazarı’nın taşınması planlanıyor. Konak Belediyesi tarafından Belediye Hizmet Alanı (Pazar, sosyal+kültürel tesis, otopark ve çok amaçlı salon) olarak belirlenen alan için çok görkemli bir proje hazırlandı. İnşa edilecek tesiste pazaryerinin yanı sıra bölge halkının yüzünü güldürecek büyük bir otopark, düğün salonu ve nikah salonu da yapılacak. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv