Kuvay-i Milliye destanı AASSM’de

Nazım Hikmet’in ölümsüz eseri Kuvay- Milliye Destanı’nda bulunan "İnsan Manzaraları", İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’de seslendirilecek.

  • 0
  • 388
Yazı Boyutu:

Nazım Hikmet’in ölümsüz eseri Kuvay- Milliye Destanı’nda bulunan "İnsan Manzaraları", İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’de seslendirilecek. Murat Cem Orhan şefliğinde 19 Mart Salı akşamı gerçekleşecek konser ücretsiz olacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), etkileyici bir konsere daha ev sahipliği yapacak. Ünlü orkestra şefi ve besteci Murat Cem Orhan’ın Nazım Hikmet’in ölümsüz eseri Kuvay-i Milliye destanından esinlenerek hayata geçirdiği bir proje olan “Kuvay-i Milliye’nin İnsan Manzaraları” isimli konser, 19 Mart Salı akşamı gerçekleştirilecek. Büyük Salon’da saat 20.00’de  başlayacak ücretsiz etkinliğe giriş davetiyeleri, 11 Mart saat 10.00’dan itibaren AASSM gişesinden dağıtılacak. Her sanatsever 2 adet davetiye alabilecek.
 
Nazım’ın cümleleri müzik oldu

Orkestra şefi ve besteci Murat Cem Orhan, Nazım Hikmet’in ölümsüz eseri Kuvayi Milliye Destanı’nda bulunan insan manzaralarını iki ses ve anlatıcı için hazırladı. Proje, İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Utku Bayburt, anlatıcı Özgür Özaslan, solist Evrim Özkaynak, viyolonsel sanatçısı Burak Ayrancı, klarnet sanatçısı Arda Serindağ ve Cem Ergunoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Berlin’de yaşayan Türk illüstrasyon sanatçısı Kutay Can Doğan, her bir müzikal eser için çizdiği çizimleriyle katkı koydu. Projenin detaylı dramaturjik çalışmalarını Ceren Demirel, kostüm tasarımlarını ise Gamze Kuş gerçekleştirdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv