Livaneli’ye 80 bin kişilik koro

  • 0
  • 1.160
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Festivali,hafızalardan kolay kolay çıkmayacak muhteşem bir Zülfü Livaneli konseri ilesona erdi. Bostanlı Rekreasyon Alanı’nı dolduran İzmirliler adeta dev bir korogibi unutulmayan şarkıları, sanatçıyla birlikte söyledi. Geceye ise Gezi Parkıprotestoları damgasını vurdu. İki gencin açtığı pankart ise, ünlü sanatçının dagözünden kaçmadı. Gençleri, üzerinde Gezi olayları sırasında hayatınıkaybedenlerin fotoğraflarının olduğu pankartla birlikte sahneye çağıranLivaneli, 80 bin kişi eşliğinde “Yiğidim Aslanım” şarkısını söyledi.

Konserden saatler öncesinde, alanı dolduran on binlercehayranının tezahüratlarıyla sahneye çıkan ünlü sanatçı Zülfü Livaneli, BostanlıRekreasyon Alanı’nda uzun yıllar unutulmayacak bir konsere imza attı. Yıllaryılı konser alanlarında milyonlarca seveninin karşısına çıkan Livaneli,karşısındaki kalabalığın coşkusu karşısında duygulandığını gizleyemedi. Konsersırasında, sanatçının arkasındaki ekrana sık sık yansıyan Atatürkfotoğraflarına 80 bin kişinin tezahüratlı coşkusunun kendisini çok etkilediğinisöyleyen Livaneli, “Ülkemin aydınlık yüzlü insanlarıyla bir aradayım.Türkiye’nin size ihtiyacı var” diyerek duygularını dile getirdi.

Konserde sanatçıya çiçek ve plaket veren Karşıyaka BelediyeBaşkanı Cevat Durak ise, “Karşıyakalıların, İzmirlilerin sizi çok özlediğinigörüyorum. Bu kalabalık sizi görmek için burada. İyi ki geldiniz, iyi kibizimle berabersiniz. Sizin de Karşıyaka’yı sevdiğinizi biliyorum. Bizimlebirlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum“ diyerek ünlü sanatçıyı selamladı.

 “Yiğitler” Unutulmadı
Sanatçının unutulmaz şarkılarıyla devam eden konser, Livaneli’nin, alandaaçılan bir pankartı fark etmesiyle bambaşka bir atmosfere büründü. Pankartıaçan iki genci sahneye çağıran Livaneli, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden gençlerin fotoğraflarının daolduğu pankartla birlikte “Yiğidim Aslanım” şarkısını söyledi. Alandaki 80 binkişi de hep bir ağızdan sanatçıya eşlik etti.

Karşıyaka Festivali’ne muhteşem bir final yaşatan konserboyunca, alanı dolduran coşkulu kalabalığın, sloganlarıyla verdiği“Cumhuriyetimize Sahip Çıkıyoruz” mesajına Livaneli’de “Bu ülkenin temelleriçok sağlam atılmış. Dünyanın en önemli dahilerinden biri olan Atatürk’üntemellerini attığı bu Cumhuriyet yıkılmaz” sözleriyle destek verdi.
 

Minik Yelkencileringurur gecesi
Konser öncesi ise farklı bir güzellik yaşandı. Karşıyaka Festivalikapsamında KSK Yelken Kulüp işbirliğiyle gerçekleştirilen “Karşıyaka BelediyeBaşkanlık Kupası” yarışlarında dereceye girenlere kupaları verildi. OptimisGenel, Optimis Bayan, Laser 4.7, Laser 4.7 Bayan, Laser Standart ve LeyzerRadyal kategorilerinde ilk üçe girenlere kupalarını veren Başkan Durak,“Sporcularımızı kutluyorum. Onlar başarıları ile Karşıyaka’nın adını Türkiyegenelinde, Avrupa’da yazdırıyor. Onlarla gurur duyuyorum“ dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv