Minibüs ücretlerine zam yok!

İzmir'de korona virüsü önlemleri kapsamında araç kapasitesinin yarısı kadar yolcu taşıyabilen minibüslerin zarar etmesinin önlenmesi amacıyla tarife ücretlerine yüzde 25 zam yapıldı.Yapılan bu zammı bir çok hatta çalışan dolmuş sahipleri, zam'mını uygulamıyacaklarını açıkladı.

  • 0
  • 296
Minibüs ücretlerine zam yok!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bahri KARATAŞ ( KHA) 

İzmir'de korona virüsü önlemleri kapsamında araç kapasitesinin yarısı kadar yolcu taşıyabilen minibüslerin zarar etmesinin önlenmesi amacıyla tarife ücretlerine yüzde 25 zam yapıldı.Yapılan bu zammı bir çok hatta çalışan dolmuş sahipleri, "zam"mını uygulamayacaklarını açıkladı. İzmir’de corona virüs salgını nedeniyle birçok önlemler alınırken, toplu taşıma araçlarında araç kapasitesi yüzde 50 oranında azaltılmıştı.


Kentte yolcu taşımacılığı yapan minibüsçüler, araç kapasitesinin yarısı kadar yolcu taşıdıklarından zarar ettiklerini belirterek, tarife ücretlerinde değişiklik yapılmasını istemişlerdi. Bunun üzerine minibüslerin tarife ücretlerine yüzde 25 zam yapıldı. Yapılan zam ile birlikte tarife fiyatları ortalama 1 lira arttı. Şehir içi indi-bindi fiyatının 4,5 lira olarak güncellendiği öğrenildi.


Minibüs ücretlerinin corona virüs tedbirlerinin kaldırılması sonrasında eski tarifesine döneceği ifade edildi. Şehir içinde çalışan bazı hattaki minibüs sahipleri yapılan zam' mı uygulamıyacaklarını açıkladı.

Osmangazi - Işıkkent, Buca Koop- Gıda Çarşısı, Oyak sitesi - İnciraltı ve Buca- Gaziemir dolmuş sahipleri, 'Bu zor günlerde kendilerinin de vatandaşın yanında olduklarını belirterek dolmuş durakları olarak kendilerinin de zam uygulamayacaklarını söylerken, Allah'ın bu zor günlerde herkesin yardımcısı olmasını dilediler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi anıldı

Çanakkale Deniz Zaferi ve şehitler Foça'da anıldı

Çanakkale ruhuyla dimdik ayaktayız!

Vicdanım rahat bir şekilde ayrılıyorum

14 Mart Tıp Bayramı Coşkusu

İzmirli filozof Baha Tevfik APİKAM’da anılacak

Arşiv