Minikler karne şenliğine akın etti

Konak Belediyesi yarıyıl tatiline giren öğrenciler için düzenlediği karne şenliği yoğun ilgi gördü. Karnelerini almalarının sevincini yaşayan ilk ve ortaokul öğrencilerini birbirinden renkli ve öğretici etkinlikler sayesinde doyasıya eğlendi.

  • 0
  • 544
Minikler karne şenliğine akın etti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi yarıyıl tatiline giren öğrenciler için düzenlediği karne şenliği yoğun ilgi gördü. Karnelerini almalarının sevincini yaşayan ilk ve ortaokul öğrencilerini birbirinden renkli ve öğretici etkinlikler sayesinde doyasıya eğlendi. 31 Ocak’ta sona erecek ve katılımların ücretsiz olduğu şenlikte çocuklar hem tatilin keyfini çıkarıyor hem de yeni bilgiler öğrenerek kendilerini geliştiriyor. Konak Belediyesi’nin kültür merkezlerinin yanı sıra müzeler ve çocuk kitaplıklarının ev sahipliği yaptığı şenliklerde illüzyon, köpük ve balon gösterilerinin yanı sıra konser ve atölyeler Konaklı çocukları ağırlıyor.

HEM EĞLENDİLER HEM DE ÖĞRENDİLER
Konak Belediyesi’nin Necdet Alpar Mask Müzesi’nde gerçekleştirilen ‘Afrika Masalları ve Maskeleri’ adlı etkinlikle başlayan ardından Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi ile Gültepe Semt Merkezi’nde düzenlenen şenliklerin ilk haftası 25 Ocak Cuma günü Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki etkinliklerle son buldu. ‘İllüzyon/Köpük, Balon’ gösterisinde İllüzyonist Bilgehan Duman sahnede adeta çocukları büyüledi. Balon ve köpüklerle yapılan birbirinden renkli ve eğlenceli gösteri minikleri doyasıya eğlendirdi. İlk hafta etkinlikleri kapsamında ayrıca Göztepe Kent Kitaplığı’nda ve Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde ‘Çevreci Çocuklar! Bez Çanta Atölyesi’, Alsancak’taki Karikatür Müzesi’nde ‘Stop Motion Atölyesi’ ve Necdet Alpar Mask Müzesi’nde anlatımını eğitmen Nesrin Aslan’ın yaptığı ‘Ortak Miraslarımız’ adlı atölye çalışması çocuklarla buluştu.

ÇOCUKLAR SANATI DAHA DA ÇOK SEVECEKLER
İlk haftayı geride bırakan karne şenliğinin ikinci haftası da dolu dolu geçecek. Şubadap müzik grubunun 29 Ocak Salı günü Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde vereceği konserle başlayacak Karne Şenliği kapsamında Şubadap Grubu ikinci konserini 30 Ocak Çarşamba günü Gültepe Semt Merkezi’nde, üçüncü konseri ise 31 Ocak Çarşamba günü Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılacak. Ayrıca 30 Ocak Çarşamba günü Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde eğitmen Berna Güler Arslan’ın anlatımında ‘Hikayeler ve Oyuncak Yapımı’ adlı atölye gerçekleştirilecek. Konak Belediyesi’nin karne almanın mutluluğunu yaşayan çocuklar için düzenlediği karne şenliği 31 Ocak Perşembe günü Alsancak’taki İzmir Karikatür Müzesi’nde Stop Motion Atölyesi ve Göztepe Kent Kitaplığı’nda şair Özlem Tezcan Dertsiz’in ‘Biraz Söz Biraz Yazı’ adlı paneli ile sona erecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv