Mısır’da üniversitede tez konusu oldu

İzmir Karşıyaka’da yaşamını sürdürüp eserleriyle uluslararası pek çok projede yer alan ressam Fatma Elvin Öztürk, Mısır’da bir üniversitede tez konusu oldu

  • 0
  • 462
Mısır’da üniversitede tez konusu oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Karşıyaka’da yaşamını sürdürüp eserleriyle uluslararası pek çok projede yer alan ressam Fatma Elvin Öztürk,  Mısır’da bir üniversitede tez konusu oldu. Mısıır’ın en önemli üniversitelerinden olan İskenderiye Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde hazırlanan tezde sanatçı Öztürk’ün eserleri ve sanat anlayışı anlatıldı.

Prof. Dr. Wailid Jafin önderliğinde Ömer Seneda tarafından hazırlanan tez ile üniversite literatürüne adı yazılan sanatçı Fatma Elvin Öztürk “ Çalışmalarımın uluslar arası alanda takdir görmesinden gurur duydum. Anadolu’nun kültür birikiminden besleniyor, hayallerimi resimlerime yansıtıyorum. Katıldığım pek çok sergide resimlerimle ilgili övgüler aldım. Ancak bir üniversitede tez konusu olmam beni gururlandırdı. ” dedi.

FATMA ELVİN ÖZTÜRK ‘ÜN SANAT BİRİKİMİ:
“ Ulusal ve uluslararası pek çok sergi açan sanatçı, İtalya Floransa, Dubai Art Bianeli’ne özel konuk olarak katıldı. 2011 yılında İtalya’da yapılan yarışmada üçüncü oldu. 2015-2018 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri’nde birçok eyaletinde açılan “Çanakkale 100. Yıl” sergilerinin küratörlüğünü yaptı.
Eserleri İtalya, Maceristan, Bahreyn, Kosova, Arnavutluk, Mısır, ABD, Almanya, Makedonya ve Karadağ’da galerilerde sergilenmektedir. Sanatçı 2019 Art Antakya Sanat Fuarı Danışma Kurulu üyeliği yapıyor.     

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Nadir Görülen Burun İçi Sinüs Tümörü Başarı ile Tedavi Edildi.

Kapılarını çok özel bir sergiye açtı

Arşiv