Mormiksli ürünlere yoğun ilgi

İstanbul Üniversitesi Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırmaları Merkezi’nde Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibinin 12 yıllık araştırmaları sonucu hayata geçirilen fonksiyonel gıda Mormiks ile üretilen ve mor renk alan ürünler yoğun ilgi görüyor ve fırından çıkış saatinde uzun kuyruklar oluşuyor.

  • 0
  • 1.195
Mormiksli ürünlere yoğun ilgi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İstanbul Üniversitesi Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırmaları Merkezi’nde Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibinin 12 yıllık araştırmaları sonucu hayata geçirilen fonksiyonel gıda Mormiks ile üretilen ve mor renk alan ürünler yoğun ilgi görüyor ve fırından çıkış saatinde uzun kuyruklar oluşuyor.

5-6 ay önce Türkiye'de 3-5 şehirde belirli noktalara verilen Mormiks, Ege Bölgesi'nde ise ilk defa Hıfsısıhha semtinde bulunan Ödemiş Ekmek Fırını’nda insanların beğenisine sunuldu ve  mormiksli baklava, simit, ekmek tadıyla da beğeni kazandı.  12 yıl üzerinde çalışılarak özellikle mor renkli sebze ve meyvelerden saflaştırılan Mormiks’te sağlığa faydaları binlerce bilimsel yayına konu olan antosiyaninler bulunuyor.
Fırın Sahibi Murat Ünsal’ın verdiği bilgiye göre Mormiks’in faydalarını ise şöyle: Şeker hastalığı ve etkileri başta, kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kalp ve beyin damarı tıkanmaları, böbrek yetmezliği, kol- bacak uyuşmaları ve morarmaları, diz ve kalça eklem ağrıları, erken yaşlanma ile başlayan unutkanlık gibi bir çok konuda etken.  Özellikle diyabet hastaları ve onun komplikasyonları için ideal bir kompozisyon.
BU MOR RENK, DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR GELİŞİM
Mormiksin Türk halkının geleceğini kurtaracak devrim niteliğinde bir oluşum olduğunu belirten Ünsal, “Mormiks özü İstanbul Üniversitesi'nden hazırlanarak  bize ulaştırıldı. Biz de  tatlı, pasta ve simitlere uyguladık. Kaşar peyniri, yoğurt ve mantıya da kullanılabilen mormiksli ürünler özellikle diyabet ve onunla ilgili tüm fonksiyonel rahatsızlıkları kesinlikle giderebilecek konumda. Şeker hastalarımız dünya düzeyinde çok üst düzeyde seyrediyor. Avrupa'nın 3 katı, dünyada da 2 katı ülkemizde şeker hastası yaşıyor. Özellikle bu hastalarımıza ulaşabilmek adına ekmeğimizi ve diğer ürünlerimizi tercih eden halkımız sağlığına bir an önce kavuşmuş olacak. Bu mor renk, devrim niteliğinde bir gelişimdir. Kullananlar memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Biz 10 günlük bir süreç içerisinde bu noktaya geldik. Daha önce aldığımız donelerde bizi çok mutlu eden tespitler oldu.  Ekmek, poğaça, pasta, gevrek ve tatlı gibi ürünlerde unlu mamullerinin tümünde hatta peynir, makarna, yoğurt ve ayran gibi ürünlerde de çok rahat kullanılabilir ve yaşamınızın bir parçası haline dönüştürebilirsiniz. Mormiks, una katılan bir sıvı ya da likit değil diğer bir un çeşididir. Ayranda sadece normal oranlarda büyük bir bardağa bir çay kaşığı yeterlidir. Özellikle kefirde çok faydalıdır” dedi. 


MORMİKSTE TAKLİT EDİLİYOR
Türkiye genelinde marka olaylarında taklitler yapıldığı gibi mormikste de benzeri olayların tesbit edildiğine dikkat çeken işadamı Murat Ünsal, “Özellikle oranı çok düşük bir şekilde piyasaya verilebilen mormiks taklikleriyle ilgili İstanbul Üniversitesi'nin üzerinde durduğu çok önemli bir nokta var. Ekmek ürünlerinde yüzde 6.5 olması gereken miktar maalesef yüzde 1 oranlarına indirgenerek piyasaya verilebiliyor. Bunun sağlık anlamında hiçbir değeri olmuyor. Pastalarda bunun 10 katına çıkması gerekiyor. Maalesef bunlar halkımıza farklı bir şekilde uygulanabiliyor. Takipçisiyiz ve gerekli yaptırımları uygulatmaya çalışıyoruz. Normal bir hasta nasıl doktorunun verdiği dozajla ile ilgili ilacını kullanıyorsa bunu da öyle düşünmek gerekiyor. Halkımızı yan ürünlere ve merdiven altı ürünlere karşı uyarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv