Nergisin mis kokusu, yüz bin ziyaretçiyi Karaburun’da buluşturdu

Karaburun Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Nergis Festivali’ne, İzmir’den ve Türkiye’nin farklı kentlerinden yaklaşık yüz bin ziyaretçi katıldı.

  • 0
  • 462
Nergisin mis kokusu, yüz bin ziyaretçiyi Karaburun’da buluşturdu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Elazığ’da yaşanan deprem felaketi nedeniyle konser ve etkinliklerin iptal edildiği festival kapsamında stand açan üç yüzden fazla üretici, ilçeye özgü damak çatlatan lezzetleri ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Karaburun Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, İzmir KöyKoop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.    
  
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçenin tanıtımında çok önemli rol üstlenen festivali, gelecek yıldan itibaren iki güne yayarak daha kapsamlı hale getirmeyi planladıklarını söyledi.
 
“YERELDE KALKINMA, TEMEL AMAÇ” 
 Elazığ’da depremden zarar gören vatandaşlar için yaptıkları yardım çağrısına gösterilen ilgiden büyük mutluluk duyduklarını belirten Erdoğan, toplanan yardımların İzmir Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile Elazığ’a ulaştıracaklarını kaydetti.
Karaburun Yarımadası’nın, Türkiye’nin en fazla endemik bitki yapısına sahip coğrafyalarının başında geldiğine dikkat çeken Erdoğan, belediye olarak, ilçedeki tarımsal üretimi olanaklar ölçüsünde desteklemeyi ve yerelde kalkınmaya katkı sağlamayı temel amaç olarak benimsediklerini vurguladı.

Festivallerin, ilçeye özgü tarımsal ürünlerin daha fazla tanınmasını ve katma değer sağlamasını hedeflediğini kaydeden İlkay Girgin Erdoğan, “Vizyonumuz, ilçemizin tanıtımını ve turizm potansiyelini artırırken, hemşehrilerimizin ekmeğini de büyütmek… Bölgemize özgü ürünlerin markalaşması, ulusal ölçekte ticari başarı kazanması için farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Bizlere düşen görev, bu bereketi yurttaşlarımızın önüne sermek, topraklarımızda yetişen ürünlerimizi en iyi şekilde tanıtmak. İlçemize gelen yüz bine yakın misafirimize en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya çaba gösterdik” dedi.
 
GELECEK YIL İKİ GÜN FESTİVAL OLACAK
Festivalin her aşamasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini aldıklarını hatırlatan Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:
 “Festivalimize katılarak mutluluğumuzu artıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karaburun Belediyesi’nin festivalde özveri ile çalışan tüm emekçileri, en büyük alkışı ve teşekkürü hak ediyor. Gelecek yıldan itibaren festivalimizi iki güne çıkararak, daha fazla misafirimize Karaburun’un güzelliklerini tanıtmak istiyoruz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv