Önce kapıları ardından koltukları kırdılar

Sezonu Başroldeki Kadınlar adlı komedi oyunu ile açan Sahne Tozu Tiyatrosu, şimdi ise Kaç Baba Kaç adlı komedi ile kırıp geçiriyor.

  • 0
  • 425
Önce kapıları ardından koltukları kırdılar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sezonu Başroldeki Kadınlar adlı komedi oyunu ile açan Sahne Tozu Tiyatrosu, şimdi ise Kaç Baba Kaç adlı komedi ile kırıp geçiriyor. Haldun Dormen ve Çağlar İşgören’in yönettiği, başrollerini Çağrı Turnalı ve Hüseyin Çur’un paylaştığı Kaç Baba Kaç, enerjisi, kahkahası, alkışları ve olayları ile Başroldeki Kadınları aratmıyor. Fars türündeki oyunun hızına, oyuncuların enerjisine yetişmek mümkün değil, baş döndürücü bir dinamizme ve enerjiye sahip olan oyunu izleyen seyirci kahkahalarını atarken yerinde duramıyor, gülerken kendilerini yerde bulan seyirciler, koltukları kırıyor. Hafta ortasında biletleri tükenen oyunun gişesinde bilet kuyrukları oluşması İzmir ve Tiyatro için gurur tablosu. Seyircileri salona girebilmek için adeta kapıları kırıyorlar. Kaç Baba Kaç, şimdilik ocak ayı boyunca cuma, cumartesi ve pazar günleri Sahne Tozu Tiyatrosu Haldun Dormen Sahnesi’nde.

Oyunun Konusu: Doktor David Morgan konferansa hazırlanmaktadır. David konferanstan sonra rektör olma şansına ulaşacaktır. Tam bu anda yıllar önce yaptığı küçük bir kaçamak karşısına çıkar. Konferansına dakikalar kala 18 yaşında bir erkek çocuğu olduğunu öğrenir.  Oğlu Leslie babasını bulmak için hastaneye gelmiştir. Leslie sarhoştur. Ehliyetsiz araba kullandığı için de komisere yakalanmıştır. David'in oğlu Leslie ile birlikte karakola gitmesi gerekmektedir. David bunu herkesten özellikle de karısından saklamaya çalışır. Doktorları, hemşireleri ve hastaları işin içine sokmadan idare etmeye çalışırken işler tamamen karışır.  David en yakın arkadaşı Ted Booney'den yardım ister ve onu da içinden çıkılmayacak durumlarla karşı karşıya bırakır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv