Randevulu sistemle günde 65 ton moloz toplanıyor

Bornova Belediyesi temizlik ve hijyen konusunda taviz vermiyor. Rutin temizlik faaliyetleri devam ederken, çevre kirliliğinin önüne geçmek için de ev tadilatlarında ortaya çıkan molozlar toplanıyor.

  • 0
  • 363
Randevulu sistemle günde 65 ton moloz toplanıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi temizlik ve hijyen konusunda taviz vermiyor. Rutin  temizlik faaliyetleri devam ederken, çevre kirliliğinin önüne geçmek için de ev tadilatlarında ortaya çıkan molozlar toplanıyor. Bornova Belediyesi Temizlik İşler Müdürlüğü ekipleri, molozların bertaraf edilmesini sağlamak için randevulu ve konteynerli moloz toplama sistemi ile günde ortalama 65 ton moloz topluyor.  
                                                  
Temizlik çalışmalarını aralıksız devam eden Bornova Belediyesi moloz atıkları konusunda da önemli çalışmalar yapıyor. Ev veya işyerlerinde yapılan tadilatlardan sonra ortaya çıkan atıklar, sokakları kirletmemesi için konteyner ile toplanıyor. İlçe genelinde ortalama olarak günlük 65 ton moloz toplanıyor. 
 
En fazla 100 çuval 
Vatandaşlar tarafından 30 kilogramı geçmeyecek şekilde çuvallanan ve en fazla 100 çuval olacak şekilde hazırlanan molozlar hızlı bir şekilde toplanıyor. Randevu sistemi ile çalışan bu hizmeti yerine getirmek için de farklı kapasitelerde araçlar görev yapıyor. Belediye bünyesinde bulunan 6 adet damperli kamyon ve 2 kepçe ile 12 personel moloz toplama işinde çalışıyor. 
 
Randevulu moloz toplama sistemi   
Randevulu moloz toplama sisteminde evinde ya da işyerlerinde tadilat yapacak vatandaşlar önceden belediyeden randevu alarak, evlerinin önüne konteyner talep ediyor. Vatandaşlar tadilatta çıkan molozları çuvallayarak kapılarının önüne bırakılan konteynerın içine koyuyor. İşlerinin bitmesinin ardından da Bornova Belediyesi ekipleri vinçli sistemle konteynerı alıp moloz döküm alanlarına taşıyor. Bu sistem için vatandaşlar, Bornova Belediyesi’nin 0 232 999 29 29 numaralı santral numarasından dahili 2304’ü arayarak randevu alabiliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv