Romanya 101 yaşında

Romanya Milli Günü nedeniyle Romanya’nın İzmir Başkonsolosluğu Swissotel Büyük Efes’te bir resepsiyon düzenledi.

  • 0
  • 661
Romanya 101 yaşında
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Romanya Milli Günü nedeniyle Romanya’nın İzmir Başkonsolosluğu Swissotel Büyük Efes’te bir resepsiyon düzenledi.
Resepsiyona Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Konsoloslar Birliği Başkanı Zeliha Toprak, Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Rainer Lassig,  Konsoloslar, Fahri konsoloslar ve işdünyasının temsicileri katıldı.
Türk ve Romanya Milli Marşlarının ardından konuklara hitap eden Başkonsolos Mioara Ştefan, 1 Aralık’ta Romanya’nın varoluşunun 101. yılını kutladıklarını, aynı zamanda 30 yıl önce 1989 yılının Aralık ayında Romanya’da kominist rejimin yıkılarak demokrasinin temellerinin atıldığı bir devrim gerçekleştiğini söyledi.

Ştefan, “30 yıllık süreçte  sadece Avrupa Birliği ve Kuzey Atlantik Müttefikleri üye devletre iarasına girmekle kalmadığı gibi güvenilir bir ortağı olmayı da başardı. 2019 yılının ilk 6 ayında Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı’nı da Avrupa seviyesine yakışır bir şekilde yürütürken,  Nato’ya katılımın 15. Yılını da kutladık” dedi.

Gecenin gerçekleşmesine destek verenlere de teşekkür eden Ştefan, 1-7 Aralık’ta Swissotel Büyük Efes’te gerçekleşecek olan Romen Yemek haftasına davet etti. Etkinlik, gecenin Romanya’dan davetlisi Loredana Streche’nn şarkılarıyla sürdü.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv