Şair-yazar Hüseyin Yurttaş’tan minik sanatçılara tavsiyeler

Folkart Gallery bünyesinde bu yıl 5.si düzenlenen çocuklara yönelik ücretsiz resim, mask ve heykel kursu devam ediyor. Şair ve yazar Hüseyin Yurttaş, bir hafta süresince çocukların derslerine girdi.

  • 0
  • 451
Şair-yazar Hüseyin Yurttaş’tan minik sanatçılara tavsiyeler
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Folkart Gallery bünyesinde bu yıl 5.si düzenlenen çocuklara yönelik ücretsiz resim, mask ve heykel kursu devam ediyor. Şair ve yazar Hüseyin Yurttaş, bir hafta süresince çocukların derslerine girdi.

Hüseyin Yurttaş, derslerde çocuklarla sohbet etti ve kitaplarını imzaladı. Ünlü Şair-Yazar Hüseyin Yurttaş, kendi hayatından kesitler anlattı. Çocuklara için yazdığı şiir ve kitaplarıyla da dikkat çeken Yurttaş, çocuklara çok kitap okumalarını tavsiye etti. Yurttaş, kitap okumanın öncelikle hayal dünyasının gelişmesine katkıda bulunduğunu belirtti. Yurttaş “Söyleşilerimde hep söylerim. Hayal kuran insanlar, mutlu olur. Mesela şiir bir müzik gibidir. Kendi içinde ahengi vardır. Şiirle resim, resimle müzik tüm sanat dalları içiçedir. Birbirleriyle ilişkilidirler. Düş ve gerçekliğin birleştiği noktada insanlar başarılı olur. Sanatla ilgilenmek, insanları başarılı kılar” dedi.

RESİM KURSU
Ressam Mesude Kulak’tan eğitim alan öğrenciler, kurs süresince gözlem yapmayı, kağıtları, malzemeleri tanımayı ve kullanmayı öğreniyor. Resim Atölyesi Temel Çalışma Programı’nda 7, 8 ve 9 yaşındaki 75 öğrenci eğitim alıyor.

MASK VE HEYKEL KURSU
Bu yıl ilk kez eklenen Mask ve Heykel Kursu’nda ise Eylem Sürer eğitim veriyor. Kursta çeşitli konularda ve tekniklerle maskların uygulamalı olarak yapılması ele alınıyor. Mask Kursu’na 10, 11 ve 12 yaşındaki çocuklar katılıyor. Kursta 75 kişi eğitim alıyor.

HÜSEYİN YURTTAŞ KİMDİR?
Hüseyin Yurttaş, 1946 yılında Foça’da Kozbeyli Köyü’nde doğdu. Edirne Erkek İlköğretmen Okulu’nu bitirdi. Öğretmenlik, yayıncılık ve dağıtımcılık, kütüphane yöneticiliği yaptı. Birçok dergi ve gazetede şiirleri ve yazıları yayımlanan Yurttaş, arkadaşlarıyla birlikte Dönemeç dergisini çıkardı. Cumartesi Sohbeti adlı köşesiyle, 1995-2001 yılları arasında Yeni asır gazetesinde yer aldı. Ünlem Dergisi’nin çıkışına ve yayımına katkıda bulundu. TÖMER tarafından en başarılı çocuk kitabı yazarı olarak ödül alan Hüseyin Yurtttaş’ın çocuklara yönelik çok sayıda şiir ve düz yazı kitabı bulunmaktadır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv