Terapi Bahçesi açıldı

Özel gereksinimli çocuklar için dünyada sadece dört örneği olan Terapi Bahçesi, Bornova'da düzenlenen neşeli bir törenle açıldı.

  • 0
  • 1.105
Terapi Bahçesi açıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Özel gereksinimli çocuklar için dünyada sadece dört örneği olan Terapi Bahçesi, Bornova'da  düzenlenen neşeli bir törenle açıldı.

 

Erke Spor Kulübü tarafından Bornova Belediyesi'nin tahsis ettiği 4 bin 500 metrekarelik alanda kurulan Erke Terapi Bahçesi'nin açılışına özel gereksinimli çocukların mutluluğu damga vurdu. ÖZSU Balık desteğiyle hayata geçen Terapi Bahçesi'nde özel gereksinimli çocukların binicilik destekli terapi ünitesinden duyu bahçesine, yalın ayak yürüme parkurundan, denge parkurlarıgibi pekçok eğitim alanı bulunuyor. 

 

DOĞANAN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Erke Terapi Bahçesi Kurucusu Banu Kavalar,  günümüzde otizm, obezite,hiperaktivite ,öğrenme bozuklukları gibi sorunların artış gösterdiğine dikkat çekerek “Kurduğumuz terapi bahçesi ile açık alanda doğanın iyileştirici etkisinden yararlanarak eğitimin kalitesini ve niteliğini arttırmayı amaçlıyoruz. Burada özel bireylerimiz için eğlenceli parkurların yanında, aynı zamanda toprakla uğraşıp, çiçek ve sebze yetiştirebilecekleri hortikültür alanı oluşturduk” dedi.  Özel gereksinimli çocukların en büyük sorunun evden dışarı çıkamamak olduğunu ifade eden Kavalar “Terapi Bahçesi ihtiyaç duyan herkesin evden dışarı çıkıp buluştuğu ve terapi desteği alacağı  bir  alan olacak” diye konuştu.

 

HERKESE AÇIK

Terapi Bahçesi'nin dünyadaki en iyi örneklerinden ilham alınarak tasarlandığını söyleyen Kavalar "Engelli bireylerin yanı sıra fiziksel, ruhsal ve zihinsel terapi desteğine ihtiyaç duyan herkese ücretsiz olarak yararlanabilecekleri bir alan sunduk.  Doğru ekipmanlarla, iyileştirme sürecini hızlandırmayı ve eğitimin niteliğini artırmayı amaçlıyoruz. İnanıyoruz ki bu bahçe konuklarımız için hem terapi, hem de tedavi niteliğinde olacak” dedi.  Karşıyaka Rotary Klübü Federasyon Başkanı Alaeddin Demircioğlu da engelli kişilerin kapalı alanlara mahkum olduğunu, Terapi Bahçesi'nin bunu tersine çevireceğini söyledi. Alanı 20 yıllığına tahsis ettiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da “Geleceğe umutla bakmamızı sağlayan, hayata daha sıkı sıkıya bağlanmamız için bize ışık yakan güzel yürekli kardeşlerimizin artık çok özel bir parkı var” dedi.

 

Banu Kavalar, destekleri nedeniyle Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Özsu Balık Kurucusu Şemsi Kavalar, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ürün, iş insanı Ferit Kalkır'a plaketle teşekkür etti. İlk gününde çocukların neşeli kahkahalarına ev sahipliği yapan Terapi Bahçesi günde  25, yılda 1000 özel gereksinimli bireye destek verecek. Çocuklarını getirmek isteyen aileler 02324723035 telefon numarasını arayarak Bilgi alabilirler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv