Yeniden başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilkokul 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik "Kent Kültürü ve Tarihi Eğitim Programı"nda yeni dönem 19 Mart Salı günü başlıyor.

  • 0
  • 468
Yeniden başlıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilkokul 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik "Kent Kültürü ve Tarihi Eğitim Programı"nda yeni dönem 19 Mart Salı günü başlıyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) tarafından ilkokul 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik olarak 2016 yılında başlatılan ve büyük ilgi gören “İzmir Kent Kültürü ve Tarihi Eğitim Programı”nda yeni dönem 19 Mart’ta başlayacak.

APİKAM çatısı altında yürütülecek programda, uzman eğitmenler tarafından öncelikle 1 saatlik görsel öykü sunumu yapılacak. Ardından öğrenciler rehber eşliğinde APİKAM’daki Kent ve Ulaşım ile 9 Eylül sergilerini gezecek.

Çocuklara yaşadığı kenti, İzmir’in tarihi ve kültürel zenginliklerini konu alan öykülerle tanıtma ve kentlilik bilinci oluşturmayı amaçlayan program, haftada iki gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere farklı okullardan öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilecek.

Eğitim programı kapsamında İzmir’in tarih içerisindeki değişimi ve gelişimi, Kemeraltı ve tarihi mekanlar, Kadifekale ve kültürel zenginlikleri, Atatürk ve İzmir gibi temalar 4 farklı öykü-atölye kapsamında işlenerek çocuklara aktarılacak. Ayrıca eğitime katılan öğrenciler, Kent ve Ulaşım Sergisi’ni gezerek yaşadıkları kentin tarihini ve kültürel birikimini daha iyi öğrenme şansına sahip olacak.

Ücretsiz programa katılmak isteyen okulların apikam@apikam.org.tr adresinden ya da 293 39 11- 293 05 00 numaralı telefondan randevu almaları gerekiyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv