Çizdo’nun Maceraları 2” yayımlandı

İzmir Doğalgaz sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çocuklara yönelik ikinci öykü kitabını yayımladı.

  • 0
  • 361
Çizdo’nun Maceraları 2” yayımlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Doğalgaz sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çocuklara yönelik ikinci öykü kitabını yayımladı. Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören Çizdo’nun Maceraları-1 Ağaçevi Kurtarıyoruz adlı öykü kitabının ardından, ikinci seri olan Atlas, Okyanus ve Su adlı öykü kitabı çocukların beğenisine sunuldu.

İzmir Doğalgaz, kitap serisiyle çocuklara hem çevre bilinci kazandırmayı hem de okuma alışkanlıklarını geliştirmeyi amaçlıyor. Öykü kitabı abone merkezlerinden işlem yapan veya başvuruda bulunan her İzmirliye ücretsiz olarak hediye ediliyor.

İzmir Doğalgaz’ın koordinatörlüğünde ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan kitap, anne ve babalar tarafından daha küçük yaş gruplarına da okunabilecek seviyede. Yazar Alper Erkoca’nın kaleminden çıkan bu eser, Murteza Albayrak’ın renkli çizimleriyle hayat buldu. Kitabın editörlüğünü ise Emek Yurdakul yaptı. Atlas, Okyanus ve Su çocukları macerayla birlikte öğreten bir dünyaya davet ediyor.

İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Şirket olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiğimizi birçok kez ifade etmiştik. Ürettiğimiz projelerle de bunu somutlaştırıyoruz. Çocuklarımızın çevre konusunda bilinçli bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmak önceliklerimizden biridir. İlk sayısını geçtiğimiz yıl yayımladığımız kitabımız çocuklarımızın, ailelerin ve eğitimcilerin büyük beğenisi kazandı. Bu yılda yayımladığımız yeni kitabımızla çocuklarımızı dünyasına farklı bir bakış açısıyla yeni bir adım daha atıyoruz. Hedefimiz, doğaya duyarlı, okuma alışkanlığı edinmiş nesiller yetiştirmek ve topluma bu yolla değer katmaktır."

Kitabın Konusu:
Atlas’ın evlerinin yakınında dere vardır ve gününün çoğunluğunu bu derede geçirmektedir. Teyzesi bir gün Atlas’a kocaman bir cam fanus alır cam fanusu doldurmak için dere kenarına gider. Fanusu yan yatırır, yatırdığı esnada bir balık Atlas’ın fanusuna girmiştir. Atlas’ın kuzeni Su ise bu durumdan hiç memnun kalmamıştır. Atlas fanusa gelen balığın cesaretini çok sevdiği için ona ‘’Yaman’’ adını verir. Yamanı bir süre sonra kendi doğasına bırakır. İlerleyen günlerde dereyi zor günler bekleyecektir. Atlas bir gün dereye gittiğinde balıkların su yüzeyinden ve ağızlarının açık bir şekilde yüzdüğünü görür. Balıkları korumak için fanusunu dereye daldırır ve olabildiğince balığı kurtarır ve evinin havuzuna su doldurup koyar. Daha sonrasında Atlas’ın babası dereden numune alır ve laboratuvara incelemeye gönderir, görüldüğü üzere kirbaşı ve kanatsızlar takımı yine iş başındadır. Tüm doğa ile konuşabilen Çizdo’nun duruma el atması gerekmektedir. Kirbaşı ve kanatsızlar takımı dereye ve toprağa kimyasal atık enjekte etmiş, bu da doğadaki canlılara zarar vermektedir. Atlas, Su ve diğer kuzeni Bilge Çizdo ile beraber dereyi kurtarmaya seferber olmuş ve Çer’i suçüstü yakalamışlardır. Çer doğayı kirletmekle görevlidir. Ama yaptığı şeyden pişman olmuştur ve bunun özrü olarak takımdan çıkmak istediğini belirtir. Oy birliği ile İsmi ‘’Mavi’’ olarak değişir ve özgürlüğüne kavuşmuştur.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

imece kitap günleri sona erdi

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu yeni sezona perdelerini açtı

Attila İlhan 19. ölüm yıldönümünde anıldı

İzBBŞT ile çocuklar tiyatroya doyacak

Can Dostlar İçin Kitap Günleri

Buca'da Aşıklar Şöleni