ENSİA'dan 3'üncü AB Projesi

Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİA), Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Karbon Yönetimi İçin Kümelerarası İş Birliği” (Inter-Cluster Collaboration for Carbon Management) projesinin koordinatörlüğünü üstlenecek.

  • 0
  • 744
ENSİA'dan 3'üncü AB Projesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİsA), Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Karbon Yönetimi İçin Kümelerarası İş Birliği” (Inter-Cluster Collaboration for Carbon Management) projesinin koordinatörlüğünü üstlenecek.

2020-2023 yılları arasında Avrupa Birliği’nden 3 milyon Euro hibe desteği almaya hak kazanan Best For Energy projesinin İzmir Kalkınma Ajansı ile paydaşı olan ENSİA; 2023 yılında iklime uyum ve çevrenin korunmasını amaçlayan; Bornova Belediyesi ve Almanya’nın Heidelberg Belediyesi ile birlikte başlatılan BORNBERG Projesi’nin farkındalık oluşturma çalışmasının paydaşı olmuştu.

3 YIL SÜRE 520 BİN EURO BÜTÇE
Dernek 2024 yılı ile birlikte “Karbon Yönetimi İçin Kümelerarası İş Birliği Projesi”nin başlangıcını yaptı. 1 Ocak 2024 itibarıyla uygulanmaya başlanan ve 3 yıl sürecek projenin açılış toplantısı 16 Nisan 2024’te yapılacak. Proje döneminde eğitimler, danışmanlıklar, yurtdışı çalışma ziyaretleri, çalıştaylar, uluslararası zirve gibi pek çok etkinlik gerçekleştirilecek. 520 bin Euro bütçeye sahip olacak proje üç yıl sürecek.
ENSİA Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kalaycı, Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (EDDMİB) ile paydaşı oldukları projenin öncelikli hedefinin, AB'deki iyi uygulama örneklerinin aktarılması yoluyla kümelerin karbon yönetimi ve SKDM’ye uyumda kurumsal ve operasyonel kapasitelerin artırılması olduğunu belirtti.


İHRACATIN %40’I ETKİLENECEK
Kalaycı, şu değerlendirmeyi yaptı: “Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçılar Birliği ve İtalya’dan Co.Svi.G. Scrl’nin ortak olarak, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzenerji ve Eurosolar Türkiye’nin iştirakçi olarak yer aldığı projede amaç, sivil toplum kuruluşlarının ve ihracatçı sektörlerin Avrupa Birliği’nden iyi uygulama örneklerini Türkiye’ye aktararak, bilgi ve deneyim alışverişiyle güçlenmesidir. 1 Ocak 2026’dan itibaren yürürlüğe girecek Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması, demir çelik başta olmak üzere emisyon seviyesi yüksek sektörlerin rekabetçi yapılarına zarar verme potansiyeli taşıyor. Türkiye’nin ihracatının yüzde 40’ının bu uygulamadan farklı seviyelerde olumsuz etkilenme ihtimali bulunuyor.”

“SADECE İŞ VE PROJE KONUŞUYORUZ”
2016 yılında “Proje Derneği” olma ilkesi ile yola çıkan ENSİA’nın, temiz enerji sektörünün en aktif ve üyelerine değer yaratan sivil toplum kuruluşlarının başında geldiğini kaydeden Kalaycı, derneğin 129 kurumsal üyesinin sağladığı toplam istihdamın 60 bini aştığını hatırlattı.
Üçüncü AB projesinde yer almaktan duydukları mutluluğu ifade eden Alper Kalaycı, devam eden diğer projeler hakkında şu bilgileri verdi:
“AB projelerinin dışında sahibi olduğumuz Temiz Enerji Ur-Ge projemiz devam ediyor. Sanayi Bakanlığı’mızın incelemesinde olan ve ülkemizdeki en geniş küme örneklerinden birisi olacak Temiz Enerji Kümesi Projemizde ise çok yakında üyelerimiz ve kamuoyumuz ile güzel haberleri paylaşacağız. Odağımızda sadece temiz enerji sektörüne ve üyelerimize değer yaratan bir STK olmak var.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

AMORF’ta mola bitti, 2025 yılında güçlenerek yoluna devam edecek!

7 ülkede 17 fuara milli katılım

Kadın Liderlerle Dönüşüm Buluşmaları İzmir'de

Çekilen acıların azalacağının işareti

Tütün Tarımında Sürdürülebilirlik Adımları EİB ile hızlandı

2024’ü Kapatırken Ekonomiyi Masaya Yatırdı

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg