imece kitap günleri sona erdi

Kuruluşunu, iki ay önce “biz kimiz?” adlı manifestoyla kamuoyuna duyuran Seferihisar Sanat Dayanışması tarafından imece usulü olarak gerçekleştirilen KİTAP GÜNLERİ birçok açıdan bir ilke imza attı.

  • 0
  • 89
imece kitap günleri sona erdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kuruluşunu, iki ay önce “biz kimiz?” adlı manifestoyla kamuoyuna duyuran Seferihisar Sanat Dayanışması tarafından imece usulü olarak gerçekleştirilen KİTAP GÜNLERİ birçok açıdan bir ilke imza attı.

Sokak hayvanlarının katledilmesine ilişkin yasaya, edebiyatın bir itirazı olarak gerçekleştirilen Kitap Günleri, Seferihisar Sanat Dayanışması ve dostlarının yirmi gün süren hummalı çalışmasının sonucu olarak gerçekleşti.

Topluca zehirlenen sokak hayvanlarının çığlıklarına kulak veren Seferihisarlı sanat insanlarının girişimiyle Seferihisar Belediyesi, Türkiye Yazarlar Sendikası, Hayvan ve Doğa Dostları Derneği ve İzmir Karikatürcüler Platformu’nun katkılarını da alarak düzenlendi ve iki gün sürdü.

Etkinlik alanının bir köşesinde, Doğa ve Hayvan Dostları Derneği tarafından, sokak hayvanların sahiplendirilmesine yönelik yürütülen çalışmada bazı hayvanlar kendilerine yeni yuvalar buldular. Kitap Günleri’nin en mutlu anlarından biri ise, işitme engelli bir kedinin de yuvalandırılması oldu.

70'e yakın yazarın kitaplarını, sokak hayvanları yararına imzaladığı etkinliğin ilk gününe çocuklar büyük ilgi gösterdi. Etkinlik için, belediye tarafından Seferihisar'ın bazı köylerinden otobüsler kaldırılırken, ilk gün stantları gezen Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, sokak hayvanlarını desteklemek için satın aldığı kitapları çocuklara hediye etti.

İzmir Karikatürcüler Platformu tarafından etkinlik alanında açılan Sokak Hayvanları Karikatür Sergisi ise ilgiyle izlenen etkinlikle arasında yer aldı.

İkinci gün de konuk ve İzmirli yazarların imza ve söyleşileriyle devam eden kitap günleri, İlkay Akkaya & Geniş Merdiven ile Arjin Sever’in Sokak Hayvanlarıyla Dayanışma Konseri ile sona erdi.

Çocuklar Kitapsız, Hayvanlar Sahipsiz Kalmasın sloganıyla düzenlenen kitap günlerinde, çocukların dilinden düşmeyen başka bir söz de akıllarda yer etti: “Hayvanlar ölmesin, mama da yiyebilsinler.”

İki gün süren İmece Kitap Günleri’nin bütün gelirleri, sokak hayvanlarını yaşatmak için Seferihisar Hayvan ve Doğa Dostları Derneği’ne aktarıldı. Elde kalan kitapların ise köy okullarına bağışlanması planlanlanmakta.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu yeni sezona perdelerini açtı

Attila İlhan 19. ölüm yıldönümünde anıldı

İzBBŞT ile çocuklar tiyatroya doyacak

Çizdo’nun Maceraları 2” yayımlandı

Can Dostlar İçin Kitap Günleri

Buca'da Aşıklar Şöleni