23 Ekim tarihinde 46’ncı kez kapılarını açan Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, kadın ve erkek ayakkabılarının yanında doğumdan gelişim sürecine kadar tüm çocuk ayakkabılarını da sektör profesyonellerine sundu. Çocuk ayakkabıları üreten katılımcılar, ‘kaliteli’ ayakkabının püf noktalarını anlattı.
Doğum sonrasından başlayarak gelişim süreci ile sonrasında kullanılan ayakkabıların ayak gelişimi ve sağlığını etkilediğini ifade eden katılımcılar, “Ayak ne kadar rahat olursa, çocuk o kadar rahat olur. Merdiven altı üretimler çocukların ayak gelişimine zarar veriyor. Günümüzde insanlar sağlık hakkında bilinçlendikleri için daha çok dikkat ediyor. Görünüşten çok sağlık daha önemli konuma geldi” tüyolarını verdi.
Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 46’ncı kez gerçekleşiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından fuarizmir’de sektör profesyonellerini ağırlayan 46. Shoexpo İzmir Fuarı; hem yazlık hem de kışlık ayakkabıların, son moda çantaların buluşma noktası oldu. Fuarizmir B Holü’nde düzenlenen 46. Shoexpo İzmir Fuarı, 68 firma ve 2 dernek olmak üzere toplamda 70 katılımcıyla devam ediyor. Bu yıl ilk kez Shoexpo İzmir’de, “tasarımcılar” için özel bir platform oluşturuldu. “Tasarımını Al Gel”de tasarımcılar, kendi üretimlerini sergileme imkanı buldu. Tasarımın yanında 27 ülkeden İzmir’e gelen satın almacılar, Türk katılımcılar ile ikili görüşmeler gerçekleştirme fırsatı yakaladı. Kadın ve erkek ayakkabılarının yanında bebekler ile çocuklar için üretilen ayakkabılar da revaçtaydı. Ayakkabı üreticileri, doğumdan ilk adıma, bir çocuğun gelişim sürecinde kullandığı ayakkabıların inceliklerini anlattı. Katılımcılar; sağlıklı ayak gelişiminde kullanılacak ayakkabıların püf noktalarını ‘malzeme kalitesi’, ‘sağlıklı materyaller’ ve ‘rahatlık’ ile tanımladı.
“Ayak ne kadar rahat olursa…”
Katılımcı firma yetkilisi Murat Aslan, “Kıyafet alırken nasıl ‘iyi bir şey alayım, çocuğumun vücuduna değiyor zararsız bir şey olsun’ diye düşünüyorsak ayakkabı bundan daha önemli. Ayak ne kadar rahat olursa, çocuk o kadar rahat olur. En önemli şey, ayak terlemeyecek. Bunun için gerçek deri olması gerekiyor, suni deri olmamalı. Çocuğun ayağı bu şekilde rahat eder ve hava alır. Merdiven altında yapılan ayakkabılarda arka boy, burun ve kalıplardan malzemeden çalmak için küçük kalıp yaptırıyorlar. Bu tür şeyler çocukların ayak gelişimine zarar veriyor. Konuşamadıkları için de bir şey diyemiyor. Bu işin hakkını veren çok az firma var. Biz çok kazanmıyoruz, işin hakkını veriyoruz ve çocukların kul hakkını yemiyoruz. Bu bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.
Görünüşten çok sağlık önemli
Katılımcı firma yetkilisi Buğra Baydar, “Çocuk ayakkabısında en önemli şey malzemenin kalitesi, kumaşı, lastik olan kısımlarında kanserojen maddeler içermemesi gerekiyor. Türkiye’de aslında ortopedik diye biliniyor ama anatomik olarak geçiyor normalde. Sağlıklı ürün, kaliteli ayakkabı zaten kendini belli eder. Doğumdan başlayarak büyümesi aşamasında ayakkabı çok önemli. En basitinden yürüme dengesizliği ya da bozukluğu çıkıyor. Topuk dikeni dediğimiz sağlık sorunları oluşuyor. Ciltte kızarıklıklar da yapabiliyor. Günümüzde insanlar sağlık hakkında bilinçlendikleri için daha çok dikkat ediyor. Görünüşten çok sağlık daha önemli konuma geldi” dedi.
Çocuklar için en iyisi deridir
Katılımcı firma yetkilisi Halit Mustafa, “Çocuk ayakkabısının hem kendisinin hem de astarının deri olması gerekir. Ayakkabının yumuşak olması gerekiyor. Esneyecek, yumuşak olacak ve çocuk rahat edecek. Giyimi de rahat olmalı. Suni deri olmamalı, ilk adımlarda zaten bunlara fazla rağbet yok. Deri, daha organik. Çocuklar için en iyisi deridir” ifadelerine yer verdi.
Merdiven altı ayakkabılar çocukların ayak sağlığını bozuyor
23 Ekim tarihinde 46’ncı kez kapılarını açan Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, kadın ve erkek ayakkabılarının yanında doğumdan gelişim sürecine kadar tüm çocuk ayakkabılarını da sektör profesyonellerine sundu. Çocuk ayakkabıları üreten katılımcılar, ‘kaliteli’ ayakkabının püf noktalarını anlattı.
09 Eylül 2024, Pazartesi 23:58:44 - Düzenleyen: Mehmet Kurt- 0
- 2.502