“Ruh Sağlığını Koruma Hakkı”na dikkat

Ege Üniversitesi “70. Yıl Kutlama Etkinlikleri” kapsamında “7’den 70’e Ruhuma Sağlık: Ruh Sağlığı Benim Hakkım” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

  • 0
  • 277
“Ruh Sağlığını Koruma Hakkı”na dikkat
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi “70. Yıl Kutlama Etkinlikleri” kapsamında “7’den 70’e Ruhuma Sağlık: Ruh Sağlığı Benim Hakkım” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı ve Öğrenci Dekanlığı iş birliğinde, Öğrenci Dekanlığı bahçesinde düzenlenen söyleşiye Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Gizem Engin, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Taylan Günay, öğrenciler, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik; EÜ Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı ve Öğrenci Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şeyda Dülgerler moderatörlüğünde minder sohbetleri temasıyla yapıldı.

Söyleşi öncesi konuşan Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Gizem Engin, Ege Üniversitesi 70. Yıl Kutlamaları kapsamında Öğrenci Dekanlığının ilk etkinliğinde ruh sağlığının önemine değinmek istediklerini belirtti. Doç. Dr. Engin, “Üniversitemizin 70. Yıl Kutlamaları Etkinlikleri kapsamında Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı ve Öğrenci Dekanlığımız iş birliği ile ‘7’den 70’e Ruhuma Sağlık: Ruh Sağlığı Benim Hakkım’ konulu söyleşi, Doç. Dr. Şeyda Dülgerler hocamızın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Necdet Budak’ın öğrenci odaklı üniversite misyonuyla fiziksel, sosyal ve ruhsal açıdan her türlü desteği öğrencilerimize sağladığını bilmenizi isterim. Biz de Öğrenci Dekanlığı olarak temel hakkımız olan ruh sağlığı konusunu ilk etkinliğimiz olarak gerçekleştirmek istedik” dedi.

“Ruh sağlığı hakkımızı savunmalıyız”

Etkinlik moderatörü Doç. Dr. Şeyda Dülgerler ise ruh sağlığının tanımı ve ruh sağlığını etkileyen faktörler hakkında açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Dülgerler, “Öncelikle sizlere sağlığın tanımını hatırlatmak istiyorum. Dünya Sağlık Örgütü anayasasında sağlık şöyle tanımlanmıştır. ‘Sağlık sadece hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, bedence, ruhça ve sosyal yönden tam iyilik halidir.’ Bu tanımda bedence ve ruhça iyilik hali sağlığın bilinen yönüdür. Hepimiz doğuştan ruh sağlığı hakkına sahibiz. Öncelikle bu hakkımızı sonuna kadar kullanmalı ve savunmalıyız” diye konuştu.

Olgun insan olmanın ruh sağlığı ile bağlantılı olduğuna değinen Doç. Dr. Dülgerler, “Olgun insan tanımını yapacak olursak, ruh sağlığı yerinde olan ve kendini seven birisinin tanımı yapmak yerinde olacaktır. Bu tanımdan yola çıkarak olgun insan olmak için temel ruh sağlığı hakkımızı aramalıyız” dedi.

Söyleşi sonunda Doç. Dr. Dülgerler katılımcıların sorularını yanıtladı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

EKAM'dan bilimsel çözüm

Olimpos Antik Kenti kazı çalışmalarını anlattı

Gençlere AB’den dijital dönüşüm desteği

Kültür kursları tüm hızıyla devam ediyor

DEÜ pilot üniversite seçildi

Biyolojik olarak yaşlanmamak için yaşamı ciddiye almamız gerekiyor