Senoloji Merkezi hayatını kurtardı

Belinde çıkan yağ bezesi şikâyetiyle İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi’ne giden Figen Şen’in, İEÜ Medical Point Hastanesi Senoloji Merkezi’nin 3 boyutlu görüntüleme ve yapay zeka destekli hizmeti sayesinde meme kanseri olduğu ortaya çıktı. Erken evrede tanısı konulan Şen, geçirdiği ameliyat sonrası yeniden sağlığına kavuştu.

  • 0
  • 945
Senoloji Merkezi hayatını kurtardı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’de yaşayan 55 yaşındaki Figen Şen, aylar önce belinde mor rengine yakın bir şişlik farketti. Şişliğin büyümesiyle bel ağrıları da artan Şen, soluğu İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi’nde aldı. Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Baha Zengel’in muayene etmesi sonucunda, Şen’in belinde bulunan şişliğe yağ bezesi teşhisi konuldu. Son teknoloji ve yapay zekanın kullanıldığı, üç boyutlu görüntüleme ve kontrastlı mamografi işlemlerinin yapıldığı İEÜ Medical Point Hastanesi Senoloji Merkezi’nde tetkikleri yapılan Şen’in, memesinde kötü huylu bir kitlenin olduğu ortaya çıktı. Meme kanseri teşhisi konulan Figen Şen, Prof. Dr. Baha Zengel ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Operasyonu başarılı geçen Şen, kısa sürede eski sağlıklı hayatına kavuştu.

‘KÖTÜ HUYLU KİTLE YAKALADIK’
İEÜ Medical Point Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Baha Zengel, İEÜ Medical Point Hastanesi Senoloji Merkezi’nde yapılan tetkikler sonucunda Figen Şen’in memesinde 5 mm’lik bir tümöre rastlandığını ifade etti. Prof. Dr. Baha Zengel, “Figen hanımın sırtında bir yağ bezesi vardı. Sohbetimiz esnasında Figen hanıma, Senoloji Merkezimizden bahsettik. Meme kontrollerinin mutlaka yapılması gerektiğini önerdik. İEÜ Tıp Fakültesi Medical Point Hastanesi Radyoloji Anabilimdalı Bölümünde yapılan ‘yapay zeka destekli’ ileri tetkikler sonucunda Figen Hanımın memesinde 5 mm’lik bir lezyon (tümöral bir kitle) yakaladık. Merkezimizdeki, görüntüleme eşliğinde bir biyopsi yaptık. Kötü huylu hücreleri gördük. Bu hücreler, meme tümörüydü. Yağ bezesi şikayetiyle gelmişti ama Figen hanım aslında meme kanseriydi.” dedi.

‘ERKEN TANI ÇOK ÖNEMLİ’
Hastası Figen Şen’in tekrar sağlığına kavuşmasının en büyük nedeninin ‘erken tanı’ olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Baha Zengel, “Erken evrede yakalanmış bir kanserle mücadele ettik. Metastaz yoktu. Erken tanı konulduğu için de hastamızın memesini almadık ve meme koruyucu cerrahisi yaptık. Meme kanserinde erken tanı çok önemli. Erken evrede teşhis edilen hastalıkta mücadele etme ve sağlıklı olma şansınız daha fazladır. Bu yüzden belirli aralıklarla tetkiklerin yapılmasını şiddetle öneriyorum.” ifadelerini kullanıyorum.

‘ŞU AN ÇOK İYİYİM’
Kemoterapi almadan kanseri yendiği için çok mutlu olduğunu dile getiren Figen Şen de, “Belimde çıkan yağ bezesi beni çok rahatsız ediyordu. Baha Hocaya geldim. Tetkiklerim yapıldı. Baha Hoca, mememde bulunan kitleden bahsetti, kanser hücresi olduğunu ve alınması gerektiğini söyledi. Ameliyatı kabul ettim. Kemoterapiye gerek yok dediler. Kemoterapiye gerek görülmemesinin nedenini erken tanı olduğunu söylediler. Süreç ilerleseydi kemoterapi görecektim. Erken tanı benim hayatımı kurtardı. Şu an çok iyiyim. Kendimi çok iyi hissediyorum.” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Şehir Hastanesi'nde Elektrokonvülsif Tedavi (EKT)

Çağımızın hastalığı: Karaciğer yağlanması

Diyabetik Retinopati Hastalığında Erken Tanı Önemli

Yeni Teknolojiler Hayat Kurtarıyor

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Arşiv