100. yılı değerlendirdi

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, 29 Ekim 1923 Cumhuriyet’in ilanının 100. yıl dönümünüyle ilgili değerlendirmede bulundu.

  • 0
  • 266
100. yılı değerlendirdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, 29 Ekim 1923 Cumhuriyet’in ilanının 100. yıl dönümünüyle ilgili değerlendirmede bulundu.

2023 yılının ülkemiz için çok ayrı bir önemi var. Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. İzmir Ticaret Odası olarak Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirlerini, ideallerini, kurduğu cumhuriyeti yaşatmak, geliştirmek ve yeni kuşaklara aktarmanın asli görevlerimizden olduğuna inanıyoruz.

Bu düşünceden hareketle, Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle pek çok projeyi hayata geçireceğiz. İzmir Valiliğimizin “Cumhuriyetin 100. yılında 100 etkinlik” takviminde yer alan projelerimizden ilki, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile beraber hazırladığımız 40 dakikalık “İzmir Basını Belgeseli”. Belgesel çalışmamızda, 1800’lü yıllardan başlayarak kentimizin basın tarihini çok kıymetli gazetecilerden dinleme fırsatı bulacağız.

Bir diğer kıymetli çalışmamız, kentimizin kültürel gelişimine katkı sağlayacağına inandığımız “Yüzyılın Sevdası: İzmir” isimli kitap projemiz. Yazar Öğretim Üyesi Dr. Erkan Serçe tarafından Odamız için kaleme alınan bu eser; Cumhuriyetimizin 100 yıllık sürecinde İzmir’in üstlendiği rolü detaylı bir şekilde okuyucuya aktarıyor. Heyecanlıyız, çünkü birçoğumuzun şahitlik ettiği İzmir’in yakın dönem tarihini de bu yayınla, geleceğe iz olarak bırakacağız.

Ülkemizin Odalar ve Borsa bünyesinde faaliyet gösteren tek müzesi olan ve bu yıl 20. yılını kutlayan İzmir Ticaret Tarihi Müzemiz için hazırlanan “İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Prestij Kitap Seti” de 100. Yıl projelerimiz arasında yer alacak. Bu kitap setinin içinde, uluslararası bilim insanlarının müzemizde bulunan eserlere yönelik incelemeleri olacak.

Elbette, Cumhuriyetimizin 100.yılı vesilesiyle hayata geçireceğimiz projelerimiz bunlarla kısıtlı kalmayacak; gençlerimizin mesleki gelişimine destek vermek üzere kentimizdeki üniversitelerde eğitim gören gençlerimize yönelik düzenlenecek panel aracılığıyla “100 Genç ile İş Hayatında 100 Dakika” koçluk eğitimi, “100 Milyon Adımla 100 Öğrenciye Burs Projesi” gibi birçok farklı organizasyon ile bu yılı taçlandırmayı hedefliyoruz.

Cumhuriyetin ilanı, uzun mücadeleler sonucunda özgürlüğünü kazanmış bir toplumun, geleceğe emin adımlarla yürümesini hedefleyen bir inkılap hareketidir. Türk toplumunu çağdaşlaştırmayı amaçlayan, diğer yenileşme ve reformların da önünü açan bu adım, günümüz Türkiye’sini şekillendiren en temel değerdir. İzmir Ticaret Odası olarak bu anlamlı günü kutlamak için, günün anlam ve önemine uygun, dönemin ruhunu taşıyan bir Cumhuriyet Balosu düzenleyeceğiz.

Hayata geçireceğimiz tüm projelerimizin İzmirimize ve ülkemize katkı sağlayacağına inanıyor, bu duygu düşüncelerle tam bağımsızlık mücadelesinin mihenk taşı olan Cumhuriyet’in ilanının 100. Yılını en içten dileklerimle kutluyorum. “Cumhuriyetimizi” bizlere armağan eden, başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını minnetle anıyorum.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ADD’ye tam destek

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Arşiv