Asya'da ‘İzmir Ekonomi’ imzası Gelen Kutusu

Yenilikçi, öğrenci merkezli ve teknoloji temelli eğitim programıyla nitelikli genç hekimleri ülkemize kazandıran İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi, başarısını uluslararası alanda da kanıtladı. Dünyanın en saygın değerlendirme kuruluşlarından İngiltere merkezli Times Higher Education (THE), tıp fakültesinin özgün müfredatıyla İEÜ’yü, ‘Yılın Öğretme ve Öğrenme Stratejisi’ kategorisinde Asya kıtasındaki en iyi 8 eğitim kurumundan biri olarak seçti.

  • 0
  • 263
Asya'da ‘İzmir Ekonomi’ imzası Gelen Kutusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yenilikçi, öğrenci merkezli ve teknoloji temelli eğitim programıyla nitelikli genç hekimleri ülkemize kazandıran İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi, başarısını uluslararası alanda da kanıtladı.
Dünyanın en saygın değerlendirme kuruluşlarından İngiltere merkezli Times Higher Education (THE), tıp fakültesinin özgün müfredatıyla İEÜ’yü, ‘Yılın Öğretme ve Öğrenme Stratejisi’ kategorisinde Asya kıtasındaki en iyi 8 eğitim kurumundan biri olarak seçti.

İEÜ, bu kategoride Türkiye’den listeye giren tek üniversite olarak ‘yükseköğretimin oscarı’ ünvanıyla anılan THE Awards Asia’da finale kalmaya hak kazandı. İEÜ, 29 Nisan 2024 tarihinde Malezya’da düzenlenecek finalde, birinciliğe ulaşarak adını zirveye yazdırmayı hedefliyor.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, tıp eğitiminde diğer üniversitelere model olacak birçok yeniliğe imza attıklarını söyleyerek, bu başarıya uzun soluklu ve planlı bir çalışma neticesinde ulaştıklarını ifade etti.

İLKLERE İMZA ATTIK
Prof. Dr. Abacıoğlu, “Ülkemizin sağlık alanındaki gelişimine katkı sağlamak amacıyla yaklaşık 7 yıl önce fakültemizi kurduk. Üst düzey bir akademik kadro ve teknolojik altyapı oluştururken, tıp eğitimine alışılmışın dışında özel bir vizyon ve içerikle bakmaya karar verdik. Bu doğrultuda ülkemizde bir ilke imza atarak gezegen sağlığı, yaşam biçimi tıbbı, araştırma-bilgi yönetimi, klinik akıl yürütme gibi dersleri müfredata ekledik.

Çevresel faktörlerin ve yaşam tarzı davranışlarının insan sağlığı üzerindeki etkilerini vurgulamak istedik. Öğrencilerimizin yaşam boyu öğrenmeyi benimsemesi için de birçok adım attık.

Tüm bunlar, fakültemizi ön plana çıkarmakla kalmadı, uluslararası alanda da saygın bir noktaya taşıdı. Doğru işler yaptığımızı ve uluslararası bağımsız merciler tarafından anlaşıldığımızı görmek, bizleri çok mutlu etti. Bu başarıda büyük emekleri olan değerli öğretim üyelerimize, birlikte çalışmaktan gurur duyduğum arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

İNSANLIK İÇİN UMUT OLACAKLAR
İEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlgi Şemin, kısa sürede Türkiye’nin en iyi fakülteleri arasına girmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade ederek, “Fakültemizde yetiştirdiğimiz her gencimizi; bilgi ve becerileriyle insanlık için umut olacak birer nefer olarak görüyoruz. Öğrenci merkezli eğitimimizi bu bakış açısıyla şekillendiriyoruz.

Dünya genelinde artan salgınlar, ortaya çıkan yeni hastalıklar, sorumluluğumuzun büyük olduğunu bize gösteriyor. Bilgili, özgüvenli, doğru bilgiye ulaşarak onu kullanabilen, günümüzün sağlık gereksinimlerini bilen, insana bütüncül bakan, mesleki ve etik değerlere sahip, başarılı hekimler yetiştirmenin yolu da doğru ve özgün bir müfredat belirlemekten geçiyor.

Büyük bir gururla söylüyorum ki, İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak bu noktada farklı olduğumuzu kanıtladık. Başarımızın sınırlarını ülkemizin de dışına çıkardık. Bundan sonra da aynı disiplinle, sorumlulukla ve daima daha iyisini yapmak hedefiyle çalışmayı, öğrencilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv