Babamla evlenip, taşınmazlarına el koydu davası

ANKARA'da avukatlık yapan Nurdane Kara, İzmir'in Urla ilçesi'nde yaşayan ve Alzheimer hastası olan babası Rıza Kara'nın (79), kendilerinin haberi olmadan, Ayşe Hülya Tezcan Kara (70) ile zorla evlendirildiğini, toplam 13 arsa ve evine el konulduğunu belirtip, evliliğin iptali ve söz konusu taşınmazların temlikinin önlenmesi için ihtiyati tedbir kararıyla dava açtı. Avukat Kara, dava dilekçesinde, Ayşe Hülya Tezcan Kara için evden uzaklaştırma kararı da talep etti

  • 0
  • 537
Babamla evlenip, taşınmazlarına el koydu davası
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

ANKARA'da avukatlık yapan Nurdane Kara, İzmir'in Urla ilçesi'nde yaşayan ve Alzheimer hastası olan babası Rıza Kara'nın (79), kendilerinin haberi olmadan, Ayşe Hülya Tezcan Kara (70) ile zorla evlendirildiğini, toplam 13 arsa ve evine el konulduğunu belirtip, evliliğin iptali ve söz konusu taşınmazların temlikinin önlenmesi için ihtiyati tedbir kararıyla dava açtı. Avukat Kara, dava dilekçesinde, Ayşe Hülya Tezcan Kara için evden uzaklaştırma kararı da talep etti,

Urla'da yaşayan, iki çocuk babası Alzheimer hastası Rıza Kara, geçen 7 Kasım'da bir kahvehanede tanıştığı Ayşe Hülya Tezcan Kara ile nikah kıyıp, evlendi. Babasının kendilerinin bilgisi dışında, zorla evlendirildiğini ve arsa ve evlerden oluşan toplam 13 taşınmazına el konulduğunu ileri süren Ankara Barosu'na kayıtlı Avukat Nurdane Kara, 6 Şubat'ta Urla 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 'evliliğin iptali' davası açtı. Avukat Kara, mahkemeye sunduğu dilekçesinde, basası Rıza Kara'nın hasta olduğunu, olayları, kişileri, isimleri, yerleri hatırlayamamakta, karar verme ve muhakeme yeteneğinde yoksunluk, uyku bozukluğu, halüsinasyonlar gibi sorunlar yaşadığını belirtti. Urla Belediyesi'nde kıyılan resmi nikah sırasında babasının ayırt etme gücünden sürekli yoksun ve evlenmeye engel olacak derecede akıl hastalığı (Alzheimer) olduğu mevcut raporlarla belirlenmiş olduğunu da dilekçesinde belirtip, evliliğin iptalini istedi.

'HAYATINDAN ENDİŞE EDİP, URLA'YA GELDİK'
Avukat Kara, mahkemeye verdiği dilekçesinde, "Evlenmenin mutlak butlanın karar altına alınmasını dava etme zorunluluğu doğmuş bulunmaktadır. Babamın üzerine kayıtlı 13 adet taşınmaz bulunmakta olup, satışının devir ve temlikinin önlenmesi için ihtiyati tedbir kararı verilmesini talep ediyoruz. Babamın hastalığını bilerek, biz aile üyelerine haber vermeden kötü niyetli olarak evlenen davalı Ayşe Hülya Tezcan Kara evlenmelerinin akabinde babamın telefonuna el koymuştur. Telefonu genel olarak kapalı tutmuş, açık olduğu zamanlarda kendisi gelen aramaları cevaplayıp, çeşitli bahanelerle telefon babama verilmeyerek iletişimimiz engellenmiştir. Babamın rızası dışında kredi kartı ve maaşı elinden alınmış, bir ayı bulmadan kredi kartı limiti sonuna kadar kullanılmış, hatta üzerine bazı yersiz harcamaları için babama senet dahi imzalatılmıştır. Babamın emekli maaşının çok üzerinde olan kredi kartının ilk ekstresi 27 bin TL tarafımdan ödenmiş ve geri kalan yaklaşık 27 bin TL tutarda ödenmeye devam edilmektedir. Babamın sürekli kullanmak zorunda olduğu ilaçların verilip verilmediğini bilemememiz gibi nedenlerle babamın hayatından endişe ederek 5 Aralık 2023 tarihinde kardeşim ile birlikte Urla'ya geldik. Babamın sağlığının son derece kötüleştiğini gördük. Sorduğumuzda Ayşe Hülya Tezcan Kara tarafından anneme ait bazı ilaçların da babama verildiğini öğrendik.

Babama ait ilaçların ise eksik olarak verildiği, kötü niyetli olarak babamın ilaç tedavisinin yanlış uygulandığının anlaşılması üzerine hemen babamı Ankara'ya tedavi ve bakım amacıyla götürdük "dedi.

'EVE ALINMADIĞIMIZ İÇİN PANSİYONDA KALIYORUZ'
Yaklaşık iki aylık yoğun tedavi ve bakım sürecinden sonra 06 Şubat'ta dava açmak için Urla'ya döndüklerini de dilekçesinde belirten
Avukat Kara, "Ayşe Hülya Tezcan Kara tarafından çok kötü karşılandı. Eve giremiyeceğim iddia edilerek tarafıma kendisi ve nikah şahitleri de olan emlakçılık yapan oğlu tarafından tehdit ve hakaretlerde bulunularak polis çağrılmıştır. Tehdit ve hakaretler sonrası 79 yaşındaki babam ve ben can güvenliğimizden endişe ettiğimizden Urla'da tarafımıza ait mülkte kalmayarak, ilçede bir pansiyonda konaklamak zorunda kalmış bulunuyoruz" ifadelerine yer verdi.

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a göre önlem alınması için de başvuru zorunluluğu doğduğuna da dilekçesinde yer veren Kara, ayrıca şu ifadelere yer verdi:
"Babamın Alzheimer hastası olduğuna dair hastane kayıtları ve raporlar, Sağlık Kurulu raporu mevcuttur. Evlenmenin amacı ortadadır. Niyetin, babamın mallarına el konmak olduğu açıkça ortada. Davanın kabulü ile Evlenmenin iptalinin (mutlak butlanının) karar altına alınmasına, babama ait gayrimenkullerin satış, devir ve temlikinin önlenmesi için ihtiyati tedbir kararı verilmesine, 6284 sayılı Kanunu'na göre önlem alınarak davalı Ayşe Hülya Tezcan Kara'nın müşterek konuttan derhal uzaklaştırılmasını talep ediyorum" dedi. Avukat Kara babasının

Alzheimer hastası olduğuna, ilaç kullandığına dair ve serebral atrofi hastası olduğuna dair beyin tomografisi raporlarını da dilekçesiyle birlikte mahkemeye sundu.
Bahri KARATAŞ / URLA (İzmir), (KHA)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emek ve dayanışma vurgusu

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Arşiv