Çifte Kurtuluş Coşkusu

İzmir’in dağlarında çiçeklerin en zarif açtığı yer Karaburun, 16 Eylül’de Mordoğan’da Tuğba Özerk ve 17 Eylül’de Karaburun’da Deniz Seki Konseri ile kurtuluş coşkusunu doyasıya yaşayacak. Her İki gün de zeybek gösterisinden bandolu fener alayı yürüyüşlerine, konserlere 101. Kurtuluş yılı coşkusunu yaşayacak Karaburunlular, deniziyle de en güzel mavinin sahibi ilçelerinden, Dünya’yı değiştiren ‘bir çift mavi göz’ün sahibi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunmuş olacaklar.

  • 0
  • 127
Çifte Kurtuluş Coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

9 Eylül’den 17 Eylül’e uzanan kutlu kurtuluş yürüyüşünde, Yarımada, Mordoğan ve Karaburun’daki kurtuluş şenlikleriyle, İzmir’de düşmanın denize döküldüğü son yer olma özeliğiyle, coşkusuyla son sözü söyleyecek. 101. Kurtuluş yılında ‘harca harca bitmez’ bir vatan sevgisi anlayışıyla değil, koruyarak yarınlara taşınacak bir yurda sahip çıkma duyarlılığıyla kentlerini sevdiklerini vurgulayan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ulusal bayramlardan kurtuluş günlerine, ülkenin temel ortak değerlerine sahip çıkmanın ve Bağımsız Çağdaş Laik Cumhuriyet ülküsünü yarınlara taşımanın her yurttaşın sorumluluğu olduğunu söyledi.

Başkan Erdoğan, 101. Kurtuluş yıldönümünde önce 16 Eylül’de Mordoğan’da sonra 17 Eylül’de Karaburun’da, işgalin tarih olmasını kutlayacaklarını belirterek, “Karaburun’umuzun, Mordoğan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunu, adına yakışır bir coşkuyla, konserlerle kutlayacağız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilerimize, vatanımızı ve bugünlerimizi borçluyuz. Vatanı vatan yapan değerlerimizi saygı ve rahmetle anarken, tüm yurttaşlarımızı Yarımada’daki iki günlük Kurtuluş coşkumuza ortak olmaya davet ediyorum” dedi.

GÜN GÜN, SAAT SAAT PROGRAM
16 Eylül’de Mordoğan İskele’de saat 19.00’da Fener Alayı, 20:00’de Keskinli Taşan Kardeşler performansı ve 21:00’da Tuğba Özerk Konseri, Mordoğan’ın Kurtuluşunun 101. yılı programı kapsamında gerçekleştirilecek.
17 Eylül’de öğleyin resmi tören saat 14.00’te Karaburun Merkez’de Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile göndere bayrak çekilmesi ile başlayacak. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan katılımcılara seslenecek, Zeybek ve Bando Gösterisi ile Şef Adnan Tanç yönetiminde Karaburun Sevgi Korosu Konseri program izleyicileriyle buluşacak. Akşam bölümünde ise, 19.00’da Karaburun Halk Eğitim Merkezi önünden bando eşliğinde Fener Alayı yürüyüşü, konserin verileceği meydana dek sürecek. Keskinli Taşan Kardeşler’in sahnesi ardından, saat 21.00’de Deniz Seki şarkılarıyla, Karaburunluların kurtuluş coşkusuna coşku katacak.
Karaburun Belediyesi servis araçları, her iki gün de, muhtarlar koordinasyonunda köy ve mahallelerden yurttaşları Kurtuluş Kutlamaları alanına ulaştıracak. Ve kutlama bitiminde 23:00 itibarıyla yeniden mahalle ve köylerine dönüşlerini sağlayacak. Servis saat bilgileri Karaburun Belediyesi sosyal medya hesaplarından saat ve güzergah ayrıntılarıyla incelenebiliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dezavantajlara karşı el ele

İlk nikahlarını kıydı

Foça’da çocuklar doyasıya eğlendi

1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Hasret Gültekin’i unutmadı

Otizm Eğitim Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı

Arşiv