Cumhuriyet Tenis Turnuvası öğrencilere burs oldu

Balçova Belediyesi ve Ege Veteran Tenis Derneği tarafından bu yıl Onuncusu düzenlenen Cumhuriyet’in Çocukları Tenis Turnuvası’nın geliri olan 350 bin TL ile Balçova’da eğitim gören üniversite öğrencisi kız çocuklarına yurt desteği sağlanacak.

  • 0
  • 677
Cumhuriyet Tenis Turnuvası öğrencilere burs oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Eğitim destekleri ile ilçedeki çocukların eşit ve kaliteli hizmet almasını hedefleyen Balçova Belediyes’nin, Ege Veteran Tenis Derneğiyle birlikte düzenlediği ve geliri öğrencilere burs olarak verilen Cumhuriyetin Çocukları Tenis Turnuvası’nın ödül töreni yapıldı.

Her yıl Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yapılan ve bu yıl Onuncusu düzenlenen turnuvaya, tek ve çiftler olmak üzere 19 ayrı kategoride toplam 596 sporcu gönüllü destekçi olmak için katıldı. Kıyasıya maçların oynandığı Turnuvadan elde edilen 350 bin TL’nin gelirin tamamı yurtlarda kalan kız öğrencilere verilecek.

Sponsorlara ve katılımcılara plaketlerin verildiği törende bir konuşma yapan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Cumhuriyetimizin 100. yılında çok anlamlı bir etkinlik için buluştuk. Gönül isterdi ki bu turnuvayı öğrencilerimizin barınma sorunu için değilde daha bilimsel amaçlı kullanımlar için yapalım. Ama ne yazık ki ülkemizdeki üniversite öğrencilerinin ciddi bir barınma problemi var, yemek problemi var. İlkokula giden çocuklarımızın beslenme problemi var. Bu ve benzeri zorluklardan dolayı Siz Kıymetli Sporcularımızın verdiği desteğin çok hayati bir önemi var. Bu destek için raketlerini sallayan tüm yarışmacı ve sponsorlara ayrıca proje ortağımız Ege Tenis Veteran Derneğine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Çalkaya ile birlikte Sporculara madalyalarını veren Ege Tenis Veteran Derneği Başkanı Umut Oruç ise “Biz 10 yıldır bu güzel birliktelik için buluşuyoruz ve her yıl sağladığımız destek biraz daha artıyor. Destek verdiğimiz her kız çocuğumuz bu ülkenin geleceğinin çimentosudur” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv