Dansta Çalışma Alanları

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı (DTMK) Türk Halk Oyunları Bölümü tarafından, Konservatuvar Etkinlik Salonu’nda “Dansta Çalışma Alanları Öğrenci Çalıştayı” düzenlendi.

  • 0
  • 305
Dansta Çalışma Alanları
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı (DTMK) Türk Halk Oyunları Bölümü tarafından, Konservatuvar Etkinlik Salonu’nda “Dansta Çalışma Alanları Öğrenci Çalıştayı” düzenlendi. EÜ DTMK Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey ile Çalıştay Düzenleme Kurulu Üyesi ve DTMK Türk Halk Oyunları Bölümü Türk Halk Oyunları İcra Anasanat Dalı öğretim üyesi Doç. Füsun Aşkar’ın açılış konuşmasını yaptığı çalıştaya pek çok akademisyen ve öğrenci katıldı.

Konuşmasında bilim ve sanat arasındaki bağlantıya değinen EÜ DTMK Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey, “Öğrencilerimiz için çok faydalı olacak olan bu çalıştayı düzenledikleri için Türk Halk Oyunları Bölümü Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin hocamıza ve düzenleme kurulunda bulunan Doç. Dr. Füsun Aşkar hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Biz, konservatuvar bünyesinde sanat eğitimi veriyoruz ama bilim ve sanat kuşun kanatları gibidir. Bilime katkı sağlamak durumundayız. Bizim alanımızın bilimselleşmesi yolunda adımları atacak olanlar siz öğrencilerimizsiniz” dedi.

Çalıştay hakkında katılımcılara bilgiler veren Doç. Dr. Füsun Aşkar “Çalıştayımızda, üçüncü sınıf öğrencilerimizin ‘Bilimsel Araştırma ve Yöntem Teknikleri’ dersinde kullanabilecekleri çalışma yolları düzenlemeyi hedefledik. Dansın uygulamasının yanı sıra akademik çalışma yolları yaratıp öğrencilerimize araştırma-uygulama fırsatı tanıyarak onlara akademi heyecanı yaşatmaya çalıştık. Bu çalışma alanları öncelikle öğrencilerimiz tarafından seçildi. Bizler de onlarla bu heyecanı yaşatıyoruz” dedi.

İki oturum halinde düzenlenen çalıştayda; Gelenek İçinde Dans, Geleneksel Dans Eğitimine Yaklaşımlar ve Halk Danslarında Disiplinler Arası Çalışmalar gibi konular tartışıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi

İKÇÜ Akredite Oldu

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Arşiv