Danteller Müzelik Oldu

Yavaş Modanın temsilcilerinden Atölye Pür, 3. yıl dönümünü Köstem Zeytinyağı Müzesi'nde kutladı.

  • 0
  • 507
Danteller Müzelik Oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yavaş Modanın temsilcilerinden Atölye Pür, 3. yıl dönümünü Köstem Zeytinyağı Müzesi'nde kutladı. Atölye Pür, 3. yaşında, Köstem Zeytinyağı Müzesi için, dantellerden yorumlanarak kumaşlara uyarlanan özel bir kostüm Kolleksiyonu izleyenlerden tam not aldı. Kutlama etkinliği kapsamında ziyaretçilerin de içine dahil edildiği canlı bir performans gerçekleştirildi.

Atölye ile ilgili bilgi veren Atölye Pür kurucusu Güler Sarıgöl, üç yıl önce kurulan ve bu içerikte kurulmuş ilk ve tek tasarım atölyesi olduğunu söyledi.
Sarıgöl, "Atölye Pür, yaşam kültürümüze sahip çıkan, önceki kuşakların hikayelerini önemseyen, yereli destekleyen, kadın dayanışmasına inanan, sade ve ilkeli hayatı benimseyen bir yol haritası ile tasarlamakta ve üretmektedir. Ziyaretçiler, sandıklarda bekleyen annelerinin ürettiği dantellerden bir duvar panosu oluşturdular. Kadınlar, bu etkinlik sayesinde geçmiş zamanları ve atalarını anmış oldular. Zamansız tasarımlarla sandık hafızalarını tazeledik. Üstlendiğimiz bu misyonu etkinlikler sayesinde kitlelerle paylaşmaya devam edeceğiz"dedi.
Sergi şeklinde devam edecek olan etkinlik 27 Ağustos 2023 tarihine kadar gezilebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv