Dostlar Seni Unutmadı

Vefatının 50. yılında, 2023 yılının UNESCO tarafından “Aşık Veysel Yılı” olarak ilan edilmesiyle Veysel, tüm dünyada ve Türkiye’de anılmaya devam ediyor.

  • 0
  • 465
Dostlar Seni Unutmadı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Vefatının 50. yılında, 2023 yılının UNESCO tarafından “Aşık Veysel Yılı” olarak ilan edilmesiyle Veysel, tüm dünyada ve Türkiye’de anılmaya devam ediyor. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı (DTMK) da düzenlediği bir dizi etkinlikle Aşık Veysel’i ve eserlerini gelecek nesillere aktarıyor. Bu bağlamda EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde, Aşık Veysel Yılı etkinlikleri kapsamında “Dostlar Seni Unutmadı” adlı konser ve sunum etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, EÜ DTMK Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey Usta, Konservatuvar yönetimi, akademisyenler ve sanatseverler katıldı. Programda EÜ Tıp Fakültesi emekli öğretim üyesi ve bağlama sanatçısı Prof. Dr. Sait Eğrilmez, EÜ DTMK Ses Eğitimi Bölümü Öğr. Gör. Dr. Gani Pekşen, EÜ DTMK Ses Eğitimi Bölümü Öğr. Gör. Ünal Yılmaz, EÜ DTMK mezunu-sanatçı Özgür Yurteri icracı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Dr. Süleyman Şenel konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinlik kapsamında Aşık Veysel’in birbirinden değerli eserleri icra edildi. DTMK Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey Usta konuşmalarının ardından teşekkür belgelerini takdim etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv